Ghid de asortare: Lanțul pentru vestă

Cum să asortezi un lanț pentru vestă

Folosit foarte rar în zilele noastre, lanțul pentru vestă reprezintă un accesoriu clasic ce poate completa cromatica oricărei ținute elegante

Ceasul de buzunar, evidențiat prin lanțul discret agățat de vesta costumului, a reprezentat mult timp un simbol al eleganței. Azi, acest accesoriu clasic este folosit rar, însă lanțul pentru vestă poate completa cromatica ținutei tale.

Lanțul se poate prinde în funcție de tipul de vestă ales. Consilierii noștri îți arată cum să prinzi dar și cum să asortezi lanțul pentru vestă.

Poziționarea lanțului pentru vestă

În cazul în care porți o vestă cu cinci nasturi, este recomandat să prinzi unul din capetele lanțului de prima sau a doua butonieră a vestei, iar celălalt capăt să îl prinzi de oricare din cele două buzunare. Lanțul va arăta ca în exemplul de mai jos:

Lanțul pentru vestă purtat pe partea dreaptă sau pe cea stângă

Pentru o vestă cu două rânduri de nasturi, un capăt al lanțului se atașează obligatoriu la prima butonieră a vestei iar celălalt capăt se prinde numai la buzunarul stâng.

Vestă cu două rânduri de nasturi.

Poți vedea un exemplu clar în acest video:

 

Cum să asortezi nuanța unui lanț pentru vestă

Atunci când outfit-ul este format din trei piese de o singură culoare îți recomand ca nuanța lanțului să se regăsească în cromatica încălțămintei sau a cravatei. Dacă alegi un costum cu imprimeu poți încerca să asortezi lanțul cu nuanțele din imprimeu.

Costum albastru cu lanț în culoarea cravatei

Unele ținute smart-casual sunt create prin asocierea unei veste și a unui sacou de aceeași culoare și a unui pantalon de o culoare diferită. Dacă alegi această combinație, se recomandă ca lanțul pentru vestă să fie în contrast cu vesta și sacoul, dar să respecte cromatica pantofilor, ca în exemplul de mai jos:

Lanțul pentru vestă asortat la la culoarea pantofilor

Dacă vesta și pantalonul au aceeași nuanță iar sacoul ales are o culoare diferită, este recomandat să asortezi lanțul la culoarea sacoului.

Această combinație este potrivită numai în cazul în care vesta și pantalonul sunt realizate din aceeași țesătură și au aceeași nuanță iar nuanța cămășii se potrivește cu amândouă. Astfel, outfit-ul tău va fi realizat din două culori contrastante iar lațul și sacoul vor fi piesele ce vor ieși în evidență.

Lanțul de vestă asortat la culoarea sacoului

Dacă alegi un sacou și un pantalon în aceeași culoare și o vestă într-o nuanță diferită îți recomand ca lanțul să aibă nuanță pantalonului și a sacoului. Astfel vei oferi continuitate ținutei și vei crea o cromatică excelentă.

Lanțul de vesta asortat la culoarea sacoului

Nu recomandăm purtarea lanțului de vestă în același timp cu acul de cravată.

Nu se recomandă sa purtați lanț la vestă împreună cu acul de cravată

Lanțul nu se poartă la ținutele de ceremonie și nici la ținutele business.

Lanț purtat la ținută de ceremonie

Te așteptăm pe BMan cu o selecție de lanțuri pentru vestă și cu mai multe sfaturi despre accesorizare.

 

Tu cum obișnuiești sa asortezi lanțul la vestele elegante?

Lasă-ne un comentariu mai jos și dacă ți se pare folositor, distribuie acest articol sa-l vadă și prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.