Ghid de purtare: Ascotul – Alternativa cravatei

Cum să porți un ascot

Ascotul este un accesoriu tip cravată potrivit atât pentru evenimente elegante cât și casual. El a fost popularizat începând cu anii 1920, atunci când bărbații au adoptat un stil elegant, dar mai lejer, în care această „cravată informală” juca adesea un rol important.

Ascotul nu este atât de popular precum cravata însă tocmai de aceea atrage cu siguranță atenția. Consilierii noștri recomandă cu încredere să alegi acest accesoriu, mai ales atunci când dorești un look elegant, la care să poți înlocui cravata cu nonșalanță, dând dovadă în același timp de eleganță și stil.

Când purtăm un ascot?

Ascotul poate înlocui cravata sau papionul și este potrivit pentru bărbații care nu se împacă prea bine cu rigiditatea unor accesorii fixe pe gât.

Mai jos găsești câteva situații în care un ascot poate îți poate completa cu succes ținuta aleasă:

  • La ținutele smart-casual, specialiștii BMan recomandă purtarea unui ascot cu imprimeu cu model Paisley, buline, îndrăzneț și plin de culoare.

 

 

  • Pentru evenimentele formale se recomandă asortarea unui ascot uni sau cu mici imprimeuri, potrivit costumului.

 

  • Ascotul poate fi purtat și în afara cămășii, doar la o camasa cu guler wing tip (rândunică) pe lângă gât.
  • Ascotul se poate purta la majoritatea tipurilor de cămăși, cu excepția celor cu guler tip mandarin sau tunică.

Cum asortăm un ascot?

Ascotul poate fi asortat cu pantalonii, pălăria sau mănușile din piele.

La fel ca în cazul cravatei, este recomandat ca ascotul sa se asorteze urmărind o culoare asemănătoare cu cele de pe batistă, dar niciodată identică.

Atunci când ținuta este formată din trei piese, cu sacoul și pantalonul identice și vesta de o altă culoare, ascotul se poate asorta cu vesta.

 

Atunci când pantalonul și vesta au aceeași culoare și sacoul este cel de o culoare diferită ascotul se asortează cu sacoul și pantofii.

 

Ascotul poate fi pata de culoare lipsă într-o ținută realizată în tonuri sobre.

Pe BMan.ro găsești o gamă variată de ascoturi, potrivite oricărei ținute. Ne poți contacta pentru mai multe detalii și consiliere personalizată pentru alegerea accesoriilor potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.