Tendințe: Cum asortăm eșarfa în sezonul Toamnă – Iarnă 2017

Eșarfa este unul din acele accesorii care îndeplinește cu succes două roluri diferite: ține de cald în zilele răcoroase de toamnă – iarnă și adaugă personalitate ținutelor bărbătești.

Consilierii vestimentari BMan îți arată cum poți asorta eșarfa toamna și iarna pentru a-ți completa cu stil ținutele alese.

Cum purtăm eșarfa în sezonul de toamnă – iarnă?

Esarfa poate fi purtată atât pe exteriorul ținutei cât și pe interior, în funcție de preferințele personale dar și în funcție de tipul de material din care este confecționată.

Pentru o eșarfă sau fular din lână sau cașmir, îți recomand ca aceasta să fie purtată pe exterior, deoarece volumul lor ar creea un efect bufant pe interior. 

Eșarfele moi realizate din materiale precum mătasea sau microfibra se poartă la interiorul paltonului, sacoului sau costumului.

Materialul mai subțire permite aranjarea după preferințe și nu acoperă foarte mult din desing-ul piesei vestimentare.

Îți recomandăm să porți eșarfa cu model (paisley, buline, carouri, etc.) la ținutele uni sau cel mult la cele cu imprimeuri foarte puțin vizibile, pentru a nu aglomera sau concura cu alte elemente din outfit.

Eșarfa uni poate fi asortată la ținutele cu imprimeuri în carouri, dungi, tweed, etc.

Cum asortăm eșarfa toamna și iarna

Cromatic vorbind, eșarfa poate fi asortată cu pantofii, pantalonii, șosetele, batista, pălaria, însă ea poate să rămână și singura pată de culoare sau piesă de rezistență adăugată la o ținută.

Pentru un outfit care include un palton, eșarfa poate fi în contrast cu acesta și se poate asorta cu pantalonii sau încălțămintea.

La o ținută street style se recomandă ca eșarfa să rămână accesoriul principal, în contrast cu întreaga ținută, purtată în formă circulară.

La o ținută smart-casual putem asorta esarfa cu batista și încălțămintea. Ea poate fi asortată și cu un lanț pentru un stil mai aparte.

Pentru un costum sau o ținută uni, eșarfa este elementul care oferă un contrast iar ea poate fi asortată cu pantofii sau cravata și pălăria, dacă aceste accesorii fac parte din ținută.

În unele cazuri eșarfa poate fi purtată și la evenimentele indoor, în loc de cravată, ca un simplu accesoriu pentru a completa ținuta și nu neapărat pentru a avea un rol funcțional.

Indiferent de modul în care este asortată, eșarfa trebuie purtată cu încredere și stil.

Specialiștii noștri BMan îți stau la dispoziție cu mai multe sfaturi despre accesorizarea ținutelor office sau casual.

Tu cum îți asortezi eșarfa în acest sezon?

Lasă-ne un comentariu mai jos și dacă ți se pare folositor, distribuie acest articol sa-l vadă și prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.