Ghid complet pentru barbati: Cum ne imbracam cand suntem invitati la o nunta

Ghid complet pentru barbati: Cum ne imbracam cand suntem invitati la o nunta

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Vara este sezonul nuntilor si probabil ai inceput deja sa primesti o multime de invitatii care deseori mentioneaza si un dress code special.

 Alegerea unei tinute vestimentare potrivite, dar si indeajuns de interesante, pentru a atrage privirile, reprezinta pentru barbati o adevarata provocare.

In calitate de invitat la o nunta, din punct de vedere vestimentar, trebuie sa iti alegi tinuta in concordanta cu ora de incepere si locatia evenimentului.

Iata cateva sugestii, structurate in functie de diverse tipare de stil personal:

1. Tinuta de nunta in stilul SMART CASUAL

Recomandam sa adopti stilul SMART CASUAL pentru nuntile mai relaxate - cum sunt cele organizate in natura, spre exemplu - la care distractia este mai importanta decat tinuta. Astfel, ar fi de preferat ca toti invitatii sa aiba tinute mai casual, pentru a se putea simti mai bine.

De ce?

  • fiindca tinuta este una foarte confortabila iar coloristica ei este calda si curata;
  • confortul tinutei este dat de combinatia pantalonilor lejeri, din bumbac (simpli sau cu pense), si de incaltamintea cu talpa din spuma (in cazul pantofilor sport, cum sunt sneakersii) sau a talpii din spuma model EVA (in cazul loafersilor sau a mocasinilor).

    O prima varianta de tinuta SMART CASUAL este construita din combinatia de costum sau pantaloni si vesta cu sneakersi.
    Cu toate ca este regasita tot mai des in mediul business (cunoscutul stil business-casual), aceasta tinuta poate fi folosita cu succes si in cadrul unui astfel de eveniment.

    tinuta smart casual nunta barbati

    tinuta smart casual barbati

    ATENTIE:
    In cazul costumului purtam sosetele in nuanta pantalonului iar in ceea ce priveste combinatia pantalon-vesta putem opta pentru ciorapi scurti („ciupici”) .
    De altfel, costumul poate fi atat din lana cat si din material de in.

    O a doua varianta a stilului SMART CASUAL o reprezinta combinatia a doua piese vestimentare: pantalon (din lana sau bumbac) cu sacou (din material de in ori lana). 

    Acestea pot fi asortate cu mocasini din piele intoarsa.

    tinuta casual nunta

    ATENTIE:
    Daca vrei sa fii comod si lejer, aceasta este tinuta pentru care trebuie sa optezi. Materialul din in al sacoului, pantalonii si camasa din bumbac permit corpului sa respire, iar elasticitatea materialelor iti degaja multa lejeritate in activitatile din cadrul evenimentului.

     Ultima varianta SMART-CASUAL este cea formata din pantaloni si vesta din acelasi material, cu o camasa cu print floral, dungi sau uni si o pereche de loafers din piele naturală (din Nubuck).



    ATENTIE:
    Iti recomandam sa alegi nuanta loafersilor in functie de printul camasii sau culoarea ei de baza.

     2. Tinute elegante de nunta pentru barbati

    Predominat indeosebi de tinutele formale, stilul ELEGANT se preteaza pentru evenimentele aparte - de la gale si petreceri de tip corporate, pana la nunti, botezuri si alte ocazii speciale. Afla care sunt zilele libere de anul acesta si pregateste-te din timp pentru viitoarele evenimente.
    Totusi, „elegant” inseamna mult mai mult decat sa asortezi o camasa alba cu o pereche de pantaloni office; in fond, eleganta unei tinute poate fi obtinuta printr-un joc interesant de texturi sau de nuante ale pieselor vestimentare sau prin alegerea accesoriilor potrivite, menite sa o scoata din anonimat.

    • Ținuta clasică

    O astfel de tinuta poate fi compusa din costum uni sau in dungi, asociat cu o camasa simpla cu guler spread (foto a), club sau pinned (foto b), alaturi de pantofi Oxford sau Derby cu siret.

    Opteaza pentru culori inchise ca si nuanta: negru, bleumarin, albastru petrol, bordo, mov si verde inchis.

    camasa guler spread

                      foto a.)

    camasa barbati guler pinned

                      foto b.)           

    ATENTIE :
    O tinuta eleganta de nunta va arata intotdeauna diferit daca este innobilata cu diferite accesorii decorative. Daca nu esti fanul cravatei, opteaza macar pentru o batista la buzunarul sacoului.

    • Tinuta formata din 3 piese vestimentare

    Aceasta tinuta poate fi compusa din pantalon si vesta din acelasi material, sacou si loafers sau pantofi din piele naturala.
    E o alegere vestimentara ceva mai comoda. Pentru majoritatea nuntilor de vara, un costum in doua sau trei piese va satisface cerintele dress code-ului si, in plus, tinuta poate fi purtata si cu alte ocazii.

    costum 3 piese barbati

    ATENTIE:
    Este indicat sa ne limitam la maximum trei culori, din care una trebuie sa fie in contrast fata de celelalte doua. Aceasta regula te va ajuta sa obtii un look armonios, fara greseli majore.

    Poti incerca, spre exemplu, combinatiile:

    Crem + Bleumarin / Bleu sau Verde;
    Crem + Maro/Caramiziu;
    Albastru + Maro

    • Tinuta cu costum complet sau costum format din doua piese

    Este vorba despre tinuta formata din trei piese vestimentare cu aceeasi tesatura - referindu-ne, in mod evident, la sacou, pantaloni si vesta.

    costum barbati 3 piese

    Pe de alta parte, insa, poti opta si pentru un costum din doua piese care sa aibe acelasi material, la care sa adaugi o vesta din material diferit, asortata in nuanta pantofului.

    ATENTIE:

    Pentru ambele tipuri de tinute, iti recomandam sa asociezi nuanta incaltamintei cu cea a accesoriilor.

    3. Tinuta de nunta BLACK TIE

    Evenimentele Black Tie sunt cele care se desfasoara seara, dupa ora 18, si care sunt considerate formale. Acestea pot fi cine private sau publice, petreceri si baluri caritabile, nunti sau botezuri.
    Nu trebuie sa intri in panica, intrucat acest cod vestimentar necesita doar respectarea unor reguli, pentru a afisa o imagine impecabila.

    Iata doua idei de outfituri pentru a obtine o tinuta Black Tie perfecta:

    • Smoking din catifea 100%, pantaloni negri din lana fara gaici, cu nasturi satinati, camasa neagra din bumbac cu manseta dubla la care asortam un ascot din matase cu imprimeu paisley sau buline, toate acestea combinate cu o pereche de mocasini Pump.

    tofan vlad

    ATENTIE:
    Sosetele alese trebuie sa fie mereu in nuanta pantalonului.

    • O alta tinuta este inspirata din nuntile italienilor; acestia obisnuiesc sa vina la astfel de evenimente imbracati in smoking din lana si  pantaloni cu bata dubla sau simpli, fara gaici.

    smoking barbati

    ATENTIE:
    In cazul de fata, NU iti recomandam sa porti camasa alba fara papion!

    Acum, ca ai aflat cum sa te imbraci corect la o nunta, chiar daca nu esti mire, poti da curs invitatiilor primite! Bman!

    DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

    Articol scris de: Vlad Tofan

    ALTE ARTICOLE