De ce sa optezi pentru imbracamintea sustenabila?

De ce sa optezi pentru imbracamintea sustenabila?

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Iti dai seama din cand in cand ca dressingul tau a devenit neincapator. Daca incerci sa iti faci ordine prin haine, realizezi ca detii foarte multe articole vestimentare pe care nu le mai imbraci de mult sau de care, cel mai probabil, chiar ai uitat. Se mai intampla si sa achizitionezi un tricou, deoarece iti place si costa foarte putin, dar realizezi ca dupa doar cateva purtari s-a descusut sau chiar s-a rupt. Ce este de facut in aceste situatii? Cum te asiguri ca hainele pe care le cumperi merita banii tai? Invata astazi, impreuna cu BMan, de ce sa optezi pentru imbracamintea sustenabila.

Ce este imbracamintea sustenabila?

 

Imbracamintea sustenabila reprezinta hainele confectionate din materiale precum canepa sau bumbac organic, a caror obtinere nu are un impact negativ asupra mediului. Mai mult, aceste articole sunt create de catre branduri de haine care au ca scop principal protejarea mediului, prin utilizarea de energie verde, materiale reciclate, angajati locali si obtinerea a cat mai putine deseuri. Ideea din spatele acestor afaceri este aceea de a crea haine cat mai rezistente, care sa reziste purtarilor cat mai indelungate, pentru a diminua nivelul de deseuri produs de catre industria de fashion.

De ce sa optezi pentru imbracamintea sustenabila?

 

Ajuti la salvarea mediului

Din pacate, majoritatea brandurilor de haine contribuie la poluarea planetei prin producerea articolelor vestimentare pe alt continent, pentru a beneficia de costuri reduse de productie. Desi platesc mai putin la final, aceste practici au un impact negativ asupra mediului inconjurator. Daca verifici etichetele hainelor din magazinele din mall-uri, vei observa ca majoritatea sunt confectionate in tari precum India, Bangladesh sau China. Astfel de tari nu au politici si legi clare in privinta deversarii deseurilor in locuri special amenajate, ceea ce inseamna, din nou, costuri reduse pentru depozitarea resturilor rezultate in urma productiei de haine, ceea ce duce la poluarea apelor si solului cu substante toxice.

Firmele care produc haine sustenabile se axeaza pe a folosi mai putina apa, mai putina energie electrica sau chiar energie verde, materiale reciclate, forta de munca locala, materiale cultivate in mod organic, dar si eliminarea deseurilor intr-un mod care sa nu afecteze mediul.

Ai parte de calitate

Hainele sustenabile sunt create pentru a fi purtate o vreme indelungata. Materialele eco sunt mai rezistente si mai moi, ceea ce le face mai durabile pe termen lung. Desi vei aloca o parte mai mare a bugetului tau pentru achizitionarea de haine, intr-un final vei face o investitie buna, deoarece nu vei mai fi nevoit sa cumperi tricouri, camasi sau pantaloni in fiecare sezon. Opteaza pentru articole basic, care sunt esentiale in garderoba oricui si alege calitatea in detrimentul cantitatii.

Sustii munca corecta

Daca alegi haine produse sustenabil, inseamna ca alegi sa ajuti la sustinerea unor afaceri mici, care angajeaza persoane din tara sau orasul respectiv si contribuie la protejarea mediului inconjurator. Sustii astfel o afacere sincera, transparenta, care nu incearca sa ascunda detalii despre modul in care sunt produse hainele.

 

Ce zici, te-am convins sa dai o sansa hainelor sustenabile? Daca ai nevoie de haine de calitate, produse in mod corect, te asteptam pe site-ul BMan cu numeroase modele si marimi. 

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: Digital news

ALTE ARTICOLE