Tips & tricks: cum sa iti intretii paltonul de iarna

Tips & tricks: cum sa iti intretii paltonul de iarna

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Daca ar fi sa alegem un articol vestimentar preferat, din garderoba de iarna, acesta ar fi cu siguranta paltonul. Calduros, elegant si versatil, un palton cu un croi clasic, intr-o culoare usor de asortat te va scoate intotdeauna din impas si iti va intregi tinuta. Totusi, dupa ce iarna trece si trebuie sa pui paltonul la pastrare pentru anul viitor, iti dai seama ca acesta necesita putina ingrijire si chiar curatare. Te intrebi cum sa procedezi in mod corect? Iata, din partea specialistilor BMan, cateva tips & tricks despre cum sa iti intretii paltonul de iarna.

Cumpara-ti o rola de scame

O investitie mica, dar extrem de utila, rola de scame te va scapa de chinul culegerii scamelor individuale de pe paltonul tau si de pe restul hainelor tale. Foloseste rola de scame inainte de fiecare data cand vrei sa imbraci paltonul sau inainte de a-l pune in dulap. Acesta este un detaliu care iti poate ruina tinuta sau credibilitatea si stim ca nu vrei sa pari o persoana neglijenta.

Foloseste umerase din lemn

Cel mai bine, pentru a pastra paltoanele in dulap, este sa folosesti umerase din lemn. Fiind grele, paltoanele isi vor trage greutatea in jos, riscand astfel sa formeze cute inestetice in zona umerilor, in cazul in care utilizezi umerase din metal sua plastic. Umerasele din lemn sunt mai late si mai stabile, deci mai potrivite.

Nu indoi paltonul

Este important sa nu indoi sau sa mototolesti un palton atunci cand il depozitezi, deoarece materialul va forma cute inestetice de care vei scapa extrem de greu. Foloseste umerase sau saci pentru vidat, daca spatiul de depozitare este unul redus.

Foloseste huse speciale

Daca este confectionat din materiale premium, un palton trebuie sa fie pastrat ca atare, si nu laolalta cu alte haine care il pot scamosa. Achizitioneaza cateva huse speciale, din acelea cu fermoar, daca paltonul tau nu a venit cu una proprie din magazin, pentru fiecare palton pe care il detii. Pe acestea le poti utiliza si atunci cand vrei sa transporti paltonul intr-un mediu sigur.

Apeleaza la curatatorie

Chiar daca nu ti se pare ca paltonul tau ar fi murdar, dupa trei sau mai multe luni in care l-ai purtat, cu siguranta are nevoie de cel putin o improspatare. Du paltonul la o curatatorie chimica, atat la inceputul, cat si la sfarsitul sezonului. Astfel tesatura va fi curata si se va pastra mai bine in timp. Nu incerca sa speli paltonul in masina de spalat, deoarece materialul se poate micsora.

Goleste-ti buzunarele

Daca esti genul de persoana care isi poarta jumatate din avere in buzunare, trebuie sa iti reamintesti sa le golesti de fiecare data cand ajungi acasa. Astfel vei evita lasarea si deformarea buzunarelor.

 

Nu este greu sa iti pastrezi paltonul impecabil si intr-o forma si stare perfecte. Apeleaza cu incredere la site-ul BMan, pentru paltoane sau alte tipuri de articole vestimentare pentru barbati.

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: Digital news

ALTE ARTICOLE