Alegerea pantalonilor perfecti - Dupa ce ma ghidez?

Alegerea pantalonilor perfecti - Dupa ce ma ghidez?

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Daca in articolul precedent am vorbit despre camasi, astazi vom merge mai departe, cu cel mai purtat articol vestimentar din istorie, si anume, pantalonii. Daca nu esti scotian si porti doar kilt-uri, mai mult ca sigur detii un numar considerabil de perechi de pantaloni pentru barbati.

Se crede ca au aparut undeva in Asia Centrala, cea mai veche pereche gasita datand din secolul 13 inainte de Hristos. In Europa, pantalonii au fost purtati inca din perioada Medievala. De la jumatatea secolului 20, au inceput sa fie purtati atat de barbati, cat si de femei. Pana in prezent, pantalonii au trecut prin numeroase schimbari, de la colantii purtati cu cizme, de catre figurile emblematice din istorie, precum Napoleon, la pantalonii baggy sau slim-fit. Bman iti prezinta in continuare accesoriile care definesc o pereche de pantaloni. 

Care sunt componentele de baza ale pantalonilor?

Desi, in mare, toate perechile de pantaloni arata la fel, pentru ca sunt create sa indeplineasca acelasi scop, exista diverse accesorii care le diferentiaza unele de celelalte.

Pense

Pensele sunt niste pliuri, care pot fi situate in partea din fata a pantalonilor, fie acestia un model casual sau formal, incluzand pantalonii de trening, chinos sau khaki. Pot fi in numar de unu, doua, trei, sau pot lipsi complet. Atunci cand pliurile au deschizatura orientata inspre buzunare, ca la majoritatea perechilor de pantaloni din prezent, sunt denumite pliuri inverse.

Mansete

Pentru a se evita destramarea, croitorul tiveste marginea cracului pantalonilor. Pantalonii cu mansetele intoarse sunt rasuciti inspre exterior si mai apoi cusuti, pentru a-si pastra forma. Mansetele intoarse au rolul de a adauga greutate cracului, pentru ca pantalonii sa cada armonios pe picior.

Prohab

Prohabul reprezinta deschizatura frontala a unei perechi de pantaloni, unde este plasat in general fermoarul sau nasturii, pentru facilitarea imbracarii.

In antichitate, atunci cand fermoarul nu fusese inca inventat, pantalonii aveau aplicata o aparatoare in zona prohabului, sau erau legati cu un siret. In prezent, cei mai intalniti sunt pantalonii cu fermoar, dar exista si perechi care se inchis cu nasturi sau cu siret.

Gaici curea

Pentru a oferi sustinere, majoritatea perechilor de pantaloni prezinta aplicate gaici in jurul taliei, pentru purtarea curelei. In trecut, acest model era acceptat doar pentru pantalonii de lucru sau cei casual. Pantalonii formali erau sustinuti cu ajutorul unor bretele, care se atasau de nasturii aplicati pe talie. Desi majoritatea pantalonilor prezinta gaici, unii barbati prefera bretelele, deoarece sunt mai comod de purtat, oferind in acelasi timp un look vintage, elegant.

Buzunare

Buzunarele sunt aplicatii confectionate din materiale textile, atasate pantalonilor, avand ca scop initial pastrarea ceasului de buzunar. Numarul lor poate varia, in functie de modelul perechii. Exista pantaloni cu doua buzunare sau chiar patru. Pot avea aplicate diverse cusaturi, nasturi sau chiar clapeta.

Materiale pentru pantaloni

In functie de tipul pantalonilor si ocazia pentru care sunt purtati, materialul difera. Cei mai eleganti pantaloni sunt cei din stofa, urmand cei casual, din bumbac (chinos), in, denim sau piele. La fel ca in cazul camasilor, pantalonii trebuie asortati cu partea zilei in care te afli sau cu evenimentul la care urmeaza sa participi. Ai grija sa respecti intotdeauna dress-code-ul, atunci cand acesta exista si sa asortezi mereu piesele pe care le porti.

Pantalonii sunt cel mai iubit articol vestimentar barbatesc. Pe Bman exista o gama extrem de variata din care sa alegi, asa ca te invitam sa arunci o privire, pentru a-ti alege preferatii. Do not cross me! I have my fancy pants on today.

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: DigitalPoint Collaborator

ALTE ARTICOLE