Espadrilele, vedetele verii la BMan

Espadrilele, vedetele verii la BMan

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Pe langa sandale, espadrilele reprezinta unul dintre cele mai iubite tipuri de incaltaminte potrivita sezonului cald. Usoare si extrem de comode, espadrilele au un aer jovial, care te trimite instant cu gandul la mare, soare si vacanta. Mai sunt espadrilele la moda sau le pastram doar in amintire? Daca iti doresti sa afli de unde provin aceste incaltari si daca le mai poti inca purta, te invitam sa citesti in continuare articolul de astazi marca BMan, cu tot ceea ce nu stiai despre espadrile, vedetele verii. 

Etimologia cuvantului

Acest tip de incaltaminte a existat in Europa inca din preajma anului 1322, cand a fost descrisa pentru prima oara cu numele actual. Termenul espadrille provine din limba franceza si difera in functie de regiunea in care este utilizat: espardenya in limba catalana si alpargata sau espartena, in limba spaniola. Acesti termeni fac trimitere la un tip de incaltaminte confectionata din esparto, un tip de iarba mediteraneana, aspra si dura, utilizata la fabricarea franghiilor.

Istoric

Espadrilele au fost concepute in regiunea Occitania a Frantei, Catalonia si pe intreg teritoriul Spaniei, unde erau purtate de catre oamenii care faceau parte din clasa de jos, incepand cu secolul al 14-lea. Cea mai veche si primitiva forma de espadrile dateaza de acum 4.000 de ani. Espadrilele traditionale au o suprafata realizata dintr-o singura bucata de panza, cusuta de talpa pe lateralele confectionate din franghie. De obicei prezentau si un tip de sireturi, care puteau fi legate in jurul gleznei, pentru a sta pe picior. Acest tip de incaltaminte era purtat deopotriva de barbati si de catre femei.  

Espadrilele moderne

Popularitatea espadrilelor a crescut, de la incaltaminte purtata de catre tarani, la pantofi pentru muncitori, pana in prezent, cand sunt purtate in zilele de vara, pentru comoditate si lejeritate. In prezent, majoritatea perechilor de espadrile sunt realizate pentru femei, dar exista si modele pentru barbati.

Talpa espadrilelor poate fi plata sau cu platforma, confectionata din fibre naturale. Partea superioara poate fi creata din aproape orice material si poate avea sau nu degetele acoperite. Se pot purta ca atare sau pot avea snururi. Poti gasi in prezent nenumarate modele si culori, cand vine vorba despre espadrile.

Espadrilele BMan

Pe site-ul BMan poti gasi modele variate de espadrile, in functie de preferinte. Espadrilele bej Antelope sunt confectionate din 100% piele intoarsa naturala, cu talpa cusuta din cauciuc foarte flexibil si sunt accesorizate cu snur de iuta. Interiorul este fabricat din piele, iar brantul este din iuta moale, pentru o aerisire adecvata.

Daca preferi ceva mai colorat, iti sugeram Espadrilele verzi BMan, confectionate din piele intoarsa naturala, accesorizate cu snur de iuta. Acestea sunt ideale pentru un adept al stilului Boho si sunt perfecte pentru zilele calduroase de vara. Incaltarea de tip slip-on le va transforma rapid in preferatele tale.

Acum ca vara este chiar dupa colt, ce ar fi sa adaugi o pereche de espadrile in dressing-ul tau? Intra pe site-ul BMan si scrolleaza printre perechile de pe stoc. Alegele pe cele mai potrivite stilului tau!

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: DigitalPoint

ALTE ARTICOLE