Istoria butonilor – de cand si de ce ii purtam?

Istoria butonilor – de cand si de ce ii purtam?

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Un accesoriu nelipsit din look-ul unui barbat atunci cand vine vorba despre un eveniment de gala, butonii exista in nenumarate forme, materiale si culori. Stralucitori, gravati sau confectionati din material textil, butonii reprezinta acea nota eleganta, care intregeste un outfit impecabil. Daca esti curios sa afli istoria butonilor – de cand si de ce ii purtam, te invitam sa parcurgi in continuare articolul BMan de astazi.

 

Ce sunt butonii

Butonii reprezinta piese de bijuterie, utilizate de catre barbati pentru tinerea in loc a mansetelor unei camasi. Butonii pot fi confectionati din materiale diverse, precum metal, sticla, pietre pretioase sau semipretioase, piele, materiale textile sau combinatii dintre cele mentionate. Mai mult, butonii pot fi personalizati si gravati in functie de cerere, cu nume, initiale si chiar poze. Cele mai raspandite modele prezinta un mecanism fix de inchidere, dintr-o singura bucata, care nu necesita prea mult efort pentru purtare. Exista si butoni care se inchid cu ajutorul unui lant, acestia fiind mai mult decat potriviti pentru un frac.

Istoria butonilor

Istoria marcheaza aparitia butonilor undeva in jurul anilor 1600. Chiar si asa, acestia au inceput sa devina populari abia la sfarsitul secolului al 18-lea, evoluand odata cu transformarea camasilor pentru barbati. Camasile trebuiau sa fie functionale si usor de purtat atunci cand barbatii mergeau la vanatoare, astfel ca mansetele erau de obicei legate cu panglici sau sfoara. Odata cu trecerea timpului, butonii, care initial erau simpli, au inceput sa fie ornati si infrumusetati cu diverse materiale, picturi sau chiar pietre pretioase. Acesta era si motivul pentru care butonii erau utilizati de catre barbatii din inalta societate, deoarece costurile lor erau destul de mari.

In secolul al 20-lea, marii creatori de bijuterii, precum Faberge, Cartier sau Tiffany au inceput sa produca forme diverse de butoni, cu email, aur si pietre pretioase. Abia in anii 90 butonii au revenit in trend, intr-o forma accesibila in ceea ce priveste costurile. Se spune ca un barbat nu trebuie niciodata sa isi cumpere butoni, ci trebuie sa ii fie mereu oferiti in dar.

Cum se poarta butonii

Butonii sunt creati special pentru a putea fi purtati cu anumite tipuri de camasi, care prezinta o manseta simpla sau dubla, indoita. Mai exact, butonii tin locul nasturilor, oferind o nota mai rafinata tinutei purtate.

Butonii nu sunt greu de purtat, daca respecti cativa pasi simpli. In primul rand, nu orice camasa este potrivita pentru a fi asociata cu butoni. Ai nevoie de o camasa speciala, care nu prezinta nasturi in zona mansetelor. Inainte de aplicarea butonilor, trebuie sa impaturesti in mod corect mansetele, pentru a forma o linie dreapta. La fel, marginile trebuie sa fie drepte, cu spatiile destinate butonilor apropiate. Abia apoi poti introduce butonii prin orificii si ii poti fixa.

Butonii reprezinta un cadou ideal pentru barbatul iubit, pentru tata sau cel mai bun prieten. Poti oferi sau cumpara butoni vintage sau noi, confectionati din material textil, metal sau chiar argint si aur. Intra pe site-ul BMan si arunca o privire la seturile de butoni disponibile. Alege-i pe cei preferati si poarta-i cu incredere la ocaziile speciale!

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: DigitalPoint

ALTE ARTICOLE