Obiceiuri care iti distrug calitatea si aspectul hainelor

Obiceiuri care iti distrug calitatea si aspectul hainelor

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Pentru a putea functiona in mod armonios si usor, fiecare dintre noi isi creeaza diferite obiceiuri pe care le desfasoara in fiecare zi. Ajungi acasa de la birou, arunci camasa în cosul de rufe, asezi pantalonii pe umeras si lista poate continua. Totusi, stiai ca unele dintre aceste practici iti pot deforma si chiar uza unele dintre piesele vestimentare preferate? Iata, mai jos, cateva obiceiuri care iti distrug calitatea si aspectul hainelor.

Speli denimul dupa fiecare purtare

Chiar daca esti o persoana extrem de atenta cu imaginea sa si vrei sa ai mereu hainele impecabile, trebuie sa stii ca articolele vestimentare din denim nu necesita spalare dupa fiecare purtare. Un mare brand producator de blugi recomanda spalarea acestora abia dupa 10 purtari, pentru a evita uzarea si deteriorarea materialului. Daca ai posibilitatea, se recomanda chiar si curatarea cu ajutorul aburului, care destinde materialul si il dezinfecteaza, fara a fi nevoie de spalare propriu-zisa.

Nu iti desfaci sireturile

Trebuie sa recunosti ca ai fost cel putin o data suficient de lenes incat sa iti scoti pantofii din picioare fara sa desfaci sireturile in prima instanta. Desi ai impresia ca iti salveaza multe secunde pretioase din timpul foarte important pe care il ai la dispozitie, acest obicei nu face decat sa iti strice aspectul si calitatea pantofilor, cauzand urme inestetice. Ia-ti 5 secunde pentru a dezlega sireturile si a pastra forma incaltamintei tale.

Pui puloverele pe umeras

O alta greseala majora este aceea de a pune puloverele sau alte articole vestimentare tricotate pe umeras. Acesta este un obicei foarte prost, in special daca vorbim despre pulovere din lana sau lana merinos, care sunt si destul de scumpe. Vei vedea cum intre purtari materialul va lua forma umerasului in zona umerilor si va crea niste forme inestetice si deloc dorite. Cea mai buna metoda de a depozita puloverele este sa le impaturesti si sa le asezi pe un raft.

Nu tragi fermoarele

Un alt aspect pe lista noastra implica inchiderea fermoarelor pantalonilor sau gecilor, inainte de a fi puse in masina de spalat. Acest obicei poate salva multe haine de la a fi agatate sau incalcite din vina unui fermoar lasat liber. In plus, poti ajuta astfel ca piesele vestimentare sa isi pastreze mai bine forma de-a lungul timpului.

Nu iti cureti pantofii

Un obicei deloc potrivit pentru un gentleman este acela de a nu-ti curata pantofii dupa fiecare purtare. Stim, este greu sa iti mai bati capul si cu asta atunci cand ajungi acasa obosit si fara chef de nimic. Totusi, praful, murdaria si chiar noroiul pot distruge in timp aspectul pielii, daca nu se actioneaza la timp. In plus, gandeste-te cat de bine te vei simti dimineata, atunci cand esti pe fuga si gasesti pantofii curati, gata de a fi purtati din nou!

Tu cate dintre aceste greseli comiti? Daca vrei sa ai parte de si mai multe sfaturi, te invitam sa ramai conectat la blogul nostru. Promitem sa nu te dezamagim!

Citeste si:

10 ARTICOLE VESTIMENTARE CU CARE POTI CONSTRUI O GARDEROBA

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: Digital news

ALTE ARTICOLE