Sfaturi despre cum sa arati de nota 10 la un eveniment

Sfaturi despre cum sa arati de nota 10 la un eveniment

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Cand incepem sa povestim despre eleganta masculina, ne vin in minte imagini iconice, reprezentative pentru acest stil vestimentar. Ne gandim, de exemplu, la Marlon Brando, in Godfather, la Sean Connery in Agent 007 sau la Alain Delon, in Christine. Eleganta este atemporala, putand schimba complet infatisarea cuiva.

Esti invitat la un eveniment cu staif si nu esti sigur daca detii in garderoba ta piesele vestimentare potrivite pentru o astfel de ocazie? Nicio grija, Bman te ajuta sa intelegi pe deplin stilul elegant, si iti ofera sfaturi despre cum sa arati de nota 10 la un eveniment.

 

Evenimentul da tonul tinutei

In primul rand, trebuie sa analizezi specificul evenimentului la care esti invitat. Daca este vorba despre o nunta organizata intr-un local select, tinuta ta trebuie sa fie una eleganta, fara exceptii. In cazul unei petreceri in gradina, stilul poate fi ceva mai lejer, dar care sa pastreze, in acelasi timp, o nota eleganta. Tine minte: este mai bine sa fii overdressed decat underdressed.

When in doubt, choose black

Atunci cand culorile vii nu sunt cele mai bune prietene ale tale sau pur si simplu ti se pare riscant sa porti carouri sau imprimeu, alege negru. Negrul nu doar ca da impresia unei siluete mai subtiri, armonioase, ci este si extrem de elegant. Nimic nu se compara cu un smoking negru, purtat impreuna cu o camasa alba, papion si pantofi potriviti.

Elegant inseamna la dunga

Probabil este de la sine inteles, dar tinem sa amintim faptul ca stilul elegant este despre piese vestimentare calcate perfect. Nu este acceptabil pentru un getleman sa se prezinte cu camasa botita la un eveniment. Chiar daca articolele vestimentare pe care le porti sunt elegante si de calitate, un aer  neingrijit nu iti va face niciun serviciu. Asigura-te ca arati mereu impecabil inainte de parasi locuinta.   

Papion sau cravata

Tinutele elegante sunt despre atentia la detalii. Un look elegant nu este niciodata complet fara papion sau cravata. Nu cred ca mai trebuie sa mentionam faptul ca un getleman trebuie sa fie in stare sa isi faca de unul singur nod la cravata sau papion. Pentru inceput le poti achizitiona pe negru, aceasta culoare fiind safe si extrem de eleganta. Daca esti curajos, poti face si alegeri colorate sau cu imprimeu, dar niciodata la o tinuta de gala.

Cum sta treaba cu nasturii sacoului?

Probabil ai auzit nenumarate variante in ceea ce priveste purtarea sacoului. Incheiat, descheiat, incheiat doar la un nasture...cum este corect? Sacoul cu un singur nasture se poarta mereu incheiat, cel cu doi nasturi se poarta incheiat doar la nasturele superior, niciodata la ambii, iar sacoul cu trei nasturi se poarta incheiat la nasturele din mijloc. Poti descheia nasturele sacoului doar atunci cand te asezi la masa.

Cu sosete sau...?

Raspunsul corect este cu sosete. O tinuta eleganta, de gala, sau pentru un eveniment somptuos cere obligatoriu sosete. Si nu orice fel de sosete, ci acel tip care sa nu iti lase piciorul gol la vedere atunci cand te asezi. Ce fel de sosete? Daca tinuta este black tie, singura optiune este negru. Daca dress-code-ul este ceva mai permisiv, poti opta pentru o pereche colorata, chiar cu model.

 

Accesorii

Accesoriile sunt adesea o alegere cool si indrazneata, care aduc un plus de stil unei tinute banale. Butonii reprezinta cel mai sofisticat si discret accesoriu pe care il poti adauga unui outfit elegant. Alege unii simpli, sau cu pietre, pentru a-ti condimenta aspectul.

Stilul masculin elegant este unul atemporal, care dainuie din generatie in generatie. Nu poti da gres atunci cand optezi pentru o tinuta eleganta. Trebuie doar sa fii atent la modul in care combini piesele, pentru ca rezultatul sa fie unul sofisticat, care sa te puna in valoare din toate punctele de vedere. Viziteaza site-ul Bman si arunca un ochi la propunerile noastre pentru tinute elegante si nu numai.

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: DigitalPoint

ALTE ARTICOLE