Alegerea camasii perfecte - Dupa ce ma ghidez?

Alegerea camasii perfecte - Dupa ce ma ghidez?

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Indiferent de mediul de lucru si stilul de viata, este important ca garderoba unui barbat sa fie cat mai variata. Trebuie sa fii mereu pregatit pentru orice situatie, cum ar fi o petrecere in gradina, o nunta sau un interviu de angajare.

Astazi vorbim despre una dintre cele mai importante piese vestimentare din dressing-ul unui barbat, si anume, camasa. Creata initial pentru a fi purtata de catre baieti si barbati, camasa isi are radacinile undeva in jurul secolului al 17-lea. In prezent, forma acesteia s-a schimbat extrem de mult, fiind un articol purtat deopotriva de ambele sexe.

Structura

Forma de la momentul actual a camasii este una bine structurata, avand elemente specifice, precum mansete, guler, nasturi sau buzunare, putand fi simpla sau cu imprimeu. Modelele pot varia in functie de ocazia pentru care este creata, astfel ca o camasa poate fi casual, office sau de gala, cu croiala normala sau slim-fit. Specialistii Bman iti prezinta in continuare toate detaliile pe care ar trebui sa le cunosti, inainte de a achizitiona o camasa.

Gulerul

Gulerul unei camasi se poate gasi sub mai multe forme, variind in functie de nivelul de formalitate al acesteia si fiind potrivit unei anumite fizionomii.

  • Guler Clasic  - clasic si versatil, poate fi purtat cu sau fara cravata

camasa-guler-clasic-bman

Guler Spread  - cravata se pliaza cel mai bine pe un guler semideschis. Daca constructia fetei tale este una ovala, acest tip de guler te va avantaja extrem de mult.

camasa-guler-spread-bman

Guler Cut away - ideal pentru camasile din in, ofera un aspect impunator si confortabil in acelasi timp. Se poarta cu 2/3 nasturi deschisi.

camasa-barbati-guler-cut-away-bman

Guler Club (Eticheta anilor 90)  – acceptat doar cu cravata, este ideal in tinute business si formale.

camasa-guler-club-bman

Guler Button-down – aparut initial in Marea Britanie, prezinta cate un nasture in fiecare colt. Se poarta strict fara cravata! Acest tip de guler este ideal in tinutele casual, confortabile, cu un tricou pe dedesubt. Pentru ca tinuta sa aiba un aspect si mai lejer, poti lasa primii doi nasturi desfacuti.

camasa-barbati-guler-button-down-bman

Guler Randunica – creat pentru a fi purtat cu papion. Potrivit pentru evenimente festive, ceremoniale si de gala.

camasa-guler-randunica-bman

Guler Pinned - aparut la sfarsitul anilor 20’, acest tip de guler a fost si este purtat adesea in tinute destinate evenimentelor de seara.

camasa-guler-pinned-bman

 Guler Tunica – extrem de casual si lejer, nu necesita cravata sau papion. Se poate purta atat descheiata la ⅔ nasturi, cat si incheiata la toti.

guler-tunica-bman

Mansetele

Desi pot fi impartite in multe categorii, doua sunt mai evidente, si anume mansetele cu nasturi sau fara.

  • Mansetele cu nasturi – cu unul sau doi nasturi, aceste mansete sunt cel mai intalnite, la majoritatea tipurilor de camasi. Cele cu colturile rotunjite ofera un plus de eleganta unei tinute sofisticate.

camasa-manseta-nasturi-bman

Manseta cu dubla functionalitate - poate fi purtata atat cu nasture, cat si cu butoni

manseta-doi-nasturi-bman

Manseta cu doi nasturi si colturi rotunjite.

Mansetele fara nasturi – create pentru a fi purtate cu butoni, transforma camasa intr-un articol vestimentar potrivit pentru evenimente cu clasa.

maseta-fara-nasturi-bman

Materiale

In prezent, cele mai intalnite materiale naturale pentru confectionarea camasilor sunt bumbacul, inul sau matasea. In functie de ocazie, materialul trebuie sa primeze in vederea alegerii unei camasi. Pe cand bumbacul sau inul sunt potrivite si in contexte casual sau smart-casual, matasea se preteaza doar la nunti sau evenimente somptuoase.

Tesaturile pot fi simple, in culori uni sau pot prezenta diverse print-uri, cum ar fi cel floral sau carourile.

Fitting

Regular-fit sau slim-fit, trebuie sa tii cont de forma unei camasi, in functie de conformatia corpului. Daca esti ceva mai robust este indicat sa optezi pentru un croi normal, iar daca ai o fizionomie mai putin impunatoare, camasa cambrata te va avantaja.

Casual sau fancy?

Trebuie sa fii foarte atent la alegerea camasii, in functie de ocazie. Nu iti doresti sa ai un aspect prea casual la un eveniment formal si viceversa. Nu incerca sa revolutionezi moda atunci cand evenimentul impune un anumit dress-code. Imbraca-te simplu, dar elegant si vei fi apreciat cu siguranta.

Cu siguranta ai deja in garderoba una sau mai multe camasi, dar poate nu stiai cu exactitate cum sunt construite si care ar fi contextul potrivit pentru a le purta. Noi, cei de la Bman, ne straduim sa oferim raspunsuri tie si barbatilor de pretutindeni, pentru a va ajuta la construirea sau perfectionarea stilului vestimentar.

Citeste si:

TOP 10 MODELE DE PANTOFI DE VARA DESPRE CARE TREBUIE SA STII

GHIDUL TAU PENTRU ACCESORII BARBATESTI

TIPURI DE PANTALONI DE NELIPSIT DIN GARDEROBA

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: DigitalPoint Collaborator

ALTE ARTICOLE