Top 10 modele de pantofi de vara despre care trebuie sa stii

Top 10 modele de pantofi de vara despre care trebuie sa stii

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Cine spune ca doar femeile au voie sa se bucure de o pereche noua de pantofi barbati? Nimic nu poate egala sentimentul daruit de achizitionarea si purtarea unor pantofi  noi nouti, care iti vin perfect.

Dupa ce criterii ii alegi? Eleganti sau casual, cu siret sau fara, din piele sau material textil, maro sau negri, sunt doar cateva dintre optiunile pe care le ai la dispozitie atunci cand doresti sa iti achizitionezi o pereche noua de pantofi barbati. In cazul in care vrei sa afli cate ceva despre tipurile de pantofi pentru barbati, cum sa ii porti si sa ii asortezi, te invitam sa citesti mai departe ghidul Bman.

1. Pantofi Eleganti - Model Oxford

Epitomul elegantei in materie de pantofi barbatesti, Oxford este cel mai rafinat model de pantofi pe care il poate detine un barbat in garderoba. Originari din Scotia si Irlanda, acest tip a capatat notorietate la Universitatea Oxford din Anglia, atunci cand a inceput sa fie purtat de studentii rebeli, in locul cizmelor pana la genunchi, obligatorii uniformei.

Oxford este un model formal si trebuie purtat in cele mai multe cazuri cu pantaloni eleganti. Negru si maro  sunt cele mai populare optiuni de culori, datorita gradului de versatilitate. Cei negri pot fi asortati cu diferite nuante de costum precum ( Negru , Bleumarin, Bordo  sau Gri )  in timp ce nuanta de maro respecta aceeasi versatilitate pliindu-se pe urmatoarele nuante de costum ( Bleumarin , Verde Crem sau Gri )

pantofi-barbati-bman

Atentie ! Evita purtarea pantofilor oxford maro cu costum de culoare neagra !

2. Pantofi Eleganti - Model Wingtip

O variatie a modelului Oxford, Wingtip prezinta un model usor recognoscibil, compus din perforatii. Acestea au fost realizate initial pentru ca apa sa poata iesi din pantofii irlandezilor care incercau sa traverseze terenuri mlastinoase. Nu iti recomandam sa porti acesti pantofi atunci cand mergi sa inoti, dar ii poti alege atunci cand vrei sa oferi o nota extra outfit-ului tau elegant.

Modelul detaliat realizat pe suprafata pantofului cu varf ascutit, se aseamana cu o pasare cu aripile deschise, de aici si numele Wingtip.

pantofi-bman

3. Pantofi Eleganti - Model Derby

Pantofii Derby, denumiti si Gibson, erau folositi in sport  si vanatoare in jurul anului 1850. Abia in secolul 20 purtarea lor a inceput sa fie acceptata in tinutele de zi cu zi.

Adesea, modelul Derby este confundat cu cel Oxford, deoarece asemanarile sunt evidente. Totusi, diferenta cheie dintre cele doua este reprezentata de caputa si felul in care sunt pozitionate sireturile. Modelul Derby este astfel prietenos cu un picior mai lat, fiind folosit si in sport, aspect care il face mai potrivit stilului casual, decat modelul Oxford. Poti purta acesti pantofi cu jeans sau cu pantaloni chinos si sosete cu model, pentru un allday look reusit ori ii poti integra cu usurinta in mediul de business . Recomandarea noastra este sa-i alegi pe cei cu talpa EVA , talpa ce-ti confera un confort sporit pe tot parcursul zilei .

bman

https://www.bman.ro/products/pantofi-casual-maro-model-derby-bman0341

4. Mocasini Model Driving

Confectionati adesea din piele intoarsa sau piele moale, cu o talpa flexibila, mocasinii erau purtati de triburile de indieni, pentru a-si proteja picioarele de roci si cactusi. Nu au sireturi, si sunt adesea decorati cu ciucuri si diverse cusaturi. Este important sa stii ca mocasinii nu se poarta cu sosete. Daca stramosii tai indieni puteau sa o faca, clar poti si tu. Acest tip de model a fost conceput special pentru sofat , insertiile cat si calapodul ofera relaxare indelungata piciorului pe tot parcursul drumului . Deasemenea poate fi integrat in tinute de vara ( pe plaja ) cu o pereche  de pantaloni scurti si camasi din in ori cu un tricou polo !

mocasini-bman

https://www.bman.ro/products/mocasini-piele-intoarsa-cu-ciucuri-maro-bman172

5. Tassel Loafer

Este posibil ca pantofii loafer sa iti aminteasca de filmele cu gangsteri pe care le vizionai in copilarie. Penduland intre stilul casual si cel formal, loafers sunt pantofi comozi si versatili, pe care orice barbat ajunge sa ii adauge in garderoba, mai devreme sau mai tarziu. Pentru ca se aseamana cu mocasinii, este mai bine sa mergi pe varianta fara sosete. Daca nu poti renunta la ele, alege unele de orice culoare, mai putin negre.

Loafers-bman

6. Penny Loafer

Un alt model de mocasini pe care il regasim tot mai des in tinutele de vara este cel penny. Daca modelul anterior, cel tassel, este mai potrivit pentru outfit-uri business, smart casual sau elegante, mocasinii Penny sunt ideali pentru tinute casual si lejere, de vara. Ii poti asorta usor la costume din in sau pantaloni scurti.

penny-loafers-bmanPenny-Loafer-bman

https://www.bman.ro/products/mocasini-penny-crem-bman181

7. Boat Shoes

Inca o pereche de pantofi care merg pe stilul mocasinilor, pantofii boat shoes sunt inspirati din incaltarile folosite de cei care navigheaza. Sunt confectionati din piele moale sau chiar material textil, la care se adauga o talpa usoara din cauciuc si o pereche de sireturi. Sunt extrem de confortabili, si se muleaza perfect pe piciorul purtatorului. Pot fi purtati intr-un context de vacanta, cu pantaloni scurti si un tricou polo.

Boat-Shoes-bman

8. Espadrile 

Extrem de lejere si versatile, espadrilele ar trebui sa fie nelipsite din garderoba unui barbat, pe timpul verii. Sunt tipul de incaltari pe care le alegi din prima, atunci cand esti pe fuga sau vrei doar sa iti incepi ziua intr-o tonalitate relaxata. Le poti asorta cu orice tip de tinuta casual, dar niciodata la o tinuta office sau eleganta.

espadrile-bman

https://www.bman.ro/products/espadrile-bleu-piele-intoarsa-bman180

9. Sneakers ( Pantofi Sport) 

Pantofii casual tip sport pot lua extrem de multe forme, gama existenta in prezent avand variatii pentru toate gusturile. Primul model de tip sneakers a aparut spre sfarsitul secolului 18, iar in jurul anului 1917 erau deja produsi in masa. Sneakers provine din limba engleza, denumire pe care si-au castigat-o fiind foarte silentiosi(to sneak – a se furisa). Nimic complicat cu aceste incaltari, sunt confenctionate cel mai adesea din panza, material sintetic sau piele, prezentand o talpa din cauciuc sau spuma si, neaparat sireturi. Sneakers-ii au avantajul ca sunt usor de asortat si foarte confortabili. Poti oricand sa optezi pentru o pereche de sneakers, jeans si un tricou si esti gata de drum. Desigur, evolutia din domeniul modei iti permite in prezent sa porti pantofi sport si la un outfit office, pentru ca, de ce nu? Cat timp te simti bine in hainele tale, cu siguranta vei arata impecabil.

sneakers-bman

https://www.bman.ro/products/pantofi-casual-albi-bman0326

10 . Trainers 

Daca pantofii sneakers aduc o oarecare nostalgie, avand un aspect usor retro, pantofii trainers sunt exemplul sport – casual emblematic zilelor noastre. Cu un design creat in jurul conceptului de confort, trainers-ii sunt pantofii ideal pentru alergat sau desfasurat activitati fizice. Sunt confectionati din materiale usoare, precum panza, iar talpile sunt realizate din cauciuc si spuma, sau pernute de aer. Trainers sunt cu siguranta cea mai confortabila optiune in materie de pantofi pentru barbati, fiind complementari unui look casual relaxat.

trainers-bman

A apus de mult vremea cand pantofii erau asociati doar cu mersul. Bineinteles, inca sunt folositi pentru mers, dar importanta aspectului lor a crescut considerabil in prezent. Oricat de simpla ar fi tinuta pe care ai planuit sa o porti, daca adaugi o pereche de pantofi Oxford sau o pereche de ghete Chelsea, look-ul tau se transforma total. Desi moda este extrem de permisiva in prezent, ai grija, totusi, la cateva reguli privind modul in care poti combina si asorta incaltamintea si nu vei da gres niciodata. Dare to look good!

CITESTE SI:

GHIDUL TAU PENTRU ACCESORII BARBATESTI

IN CATE FELURI POTI PURTA O CAMASA?

CELE MAI FRECVENTE 5 GRESELI VESTIMENTARE DE CARE TREBUIE SA TE FERESTI ORICAND

ARTICOL SCRIS DE DIGITALPOINT

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: DigitalPoint Collaborator

ALTE ARTICOLE