Camasa - in sau peste pantaloni? Iata cum si cand sa o porti

Camasa - in sau peste pantaloni? Iata cum si cand sa o porti

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

      Alegerea pieselor vestimentare care iti reflecta felul de a fi, atitudinea si increderea este una dintre trasaturile esentiale ale stilului masculin.

Camasa reprezinta un articol de imbracaminte de baza atat in garderoba barbatilor cat si in cea destinata femeilor. Desi poate parea cea mai simpla piesa vestimentara, aceasta poate fi purtata intr-o varietate de moduri inedite, pentru a da viata celor mai interesante tinute.

In functie de situatia sau de evenimentul unde urmeaza sa fii prezent, exista cateva reguli de purtare a camasii, de care iti recomandam sa tii cont pentru a afisa o imagine impecabila, de fiecare data!

Cum si cand pot purta camasa peste pantaloni?

      Am auzit aceasta intrebare de zeci de mii de ori si pentru asta venim in ajutorul tau. Ne-am propus sa trecem in revista, in acest articol, situatiile in care poti purta camasa peste pantaloni intr-un mod in care vei da dovada de mult bun-gust.

      In general, contextele informale, asa cum este cazul intalnirilor cu prietenii sau plimbarile din weekend, iti permit sa porti camasa peste pantaloni, insa, chiar si asa, aceasta trebuie sa aiba lungimea potrivita: cu cat este mai scurta – depasind, insa, linia curelei – cu atat este mai indicat sa o porti peste pantaloni.

camasa in cu imprimeu barbati

      Pe langa lungimea camasii, este indicat sa tii cont si de croiala, intrucat unele au designul creat special pentru a fi purtate peste pantaloni, mai exact felul in care este croita marginea de jos. O camasa cu marginea de jos dreapta (nu curbata) este facuta sa fie purtata peste pantaloni.

      Totodata, alte doua aspecte de care trebuie sa tii cont sunt imprimeul si materialul camasii. Mai precis, camasile care nu necesita calcate sau cele confectionate din material de in se poarta (aproape) peste pantaloni:

Singura exceptie o fac camasile non-iron combinate in stilul business formal sau casual  (asociate la costum sau pantaloni din stofa) si camasile din in asortate pantalonilor din lana ori costumului compus de in cu lana si matase:

De altfel, anumite imprimeuri (cum ar fi cele hawaiiene, cu model floral sau cele in  carouri rare) sunt facute pentru a fi purtate tot peste pantaloni. 

Acest lucru se aplica si in ceea ce priveste camasile din denim

Iti sugeram ca la o iesire cu prietenii sa combini o camasa casual de in, cu maneca lunga, cu o pereche de pantaloni chinos, un outfit ideal pentru o seara de primavara sau de vara, la care poti asorta pantofi sport, tot casual.

      Daca esti adeptul camasilor cu modele florale, ideale pentru perioada verii, iti recomandam sa le mixezi cu pantaloni scurti si cu o pereche de espadrile comode sau cu o pereche de tenisi. Asa vei obtine un look masculin fresh si relaxat.

Cum si cand pot purta camasa in pantaloni?

      Oricat de tentat ai fi sa adopti un look cat mai relaxat, oferit de purtarea camasii peste pantaloni, exista un dress code care vizeaza purtarea camasilor, in anumite situatii, exclusiv in pantaloni.
      In cadrul contextelor formale, precum evenimentele care se desfasoara seara, camasa se poarta numai in pantaloni. Ori de cate ori te imbraci in costum, ai grija sa porti camasa in pantaloni, acesta fiind un detaliu care atrage imediat atentia. Un barbat care poarta camasa pe deasupra pantalonilor, in timp ce este la un eveniment important, are un look usor neglijent si nepotrivit contextului in care este prezent.

In ceea ce priveste lungimea camasii iti recomandam sa fie indeajuns de lunga cat sa nu iasa din pantaloni in timp de dansezi. Pentru a fi sigur ca nu intampini astfel de probleme, poti alege camasa cu „elastina” (un elastic ce se adauga la baza camasii, in tesatura sa).

 Un alt stil in care camasa trebuie purtata doar in interiorul pantalonului este cel business, atat casual cat si formal.

                                     business formal 

                                      business casual

Recomandat este ca, pentru o intalnire de afaceri, sa optezi intotdeauna pentru o camasa suficient de lunga, ce poate fi purtata in pantaloni. Una scurta iti va aduce doar frustrari si disconfort pe tot parcursul intalnirii.
Acelasi aspect este recomandat si in cadrul tinutelor smart casual compuse din pantaloni, camasa cu vesta sau sacou; de astfel, unul din factorii principali care transforma o tinuta casual intr-una smart casual il reprezinta introducerea camasii in pantaloni!
     

      Iata un exemplu de transformare a unei tinute casual intr-una smart casual:

Casual: camasa iesita din pantaloni //

Smart casual: aceeasi camasa, in pantaloni

      Pentru un outfit simplu si elegant, iti sugeram sa ai intotdeauna in garderoba ta o camasa alba, cu o croiala impecabila si confectionata dintr-un material de buna calitate, pe care o poti purta cu pantaloni bleumarin. Pentru un plus de eleganta si de stil, se recomanda accesorizarea cu o cravata imprimeu paisley sau buline.


Camasile BMAN raspund tuturor nevoilor, asteptarilor si situatiilor care apar in viata ta. Poarta-le cu atitudine si incredere si lasa-le sa vorbeasca despre tine!

Citeste si:
CE CAMASA SA ALEGI DACA AI "BURTICA"

LUNGIMEA CORECTA A PANTALONILOR PENTRU BARBATI

GHID COMPLET PENTRU BARBATI: CUM NE IMBRACAM CAND SUNTEM INVITATI LA O NUNTA

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: Vlad Tofan

ALTE ARTICOLE