Lungimea corecta a pantalonilor pentru barbati

Lungimea corecta a pantalonilor pentru barbati

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

      Stiu ca te-ai saturat sa alergi din magazin in magazin, sa cauti si sa probezi perechea perfecta de pantaloni inexistenti. Lungimea corecta  a pantalonului ne da tuturor batai de cap, asadar cel mai bun lucru pe care il poti face in cel mai bun caz, este sa dai fuga la croitor, pentru a-ti ajusta pantalonii dupa propriile dorinte sau dupa sfaturile croitorului.

In acest articol, vreau sa iti raspund la aceasta intrebare care stiu sigur ca te framanta mai mereu si poate inca nu ai gasit raspunsurile potrivite. Exista cateva reguli principale care trebuiesc respectate, asadar vreau sa iti prezint intr-un mod cat mai simplist si explicit, care ar trebui sa fie lungimea corespunzatoare a pantalonului in functie de incaltamintea aleasa.

1. Pantalonii formali + pantofi eleganti

      Unul dintre aspectele care tin doar de o piesa vestimentara a costumului, anume de pantaloni, este lungimea acestuia. In principiu, este cel mai important lucru de luat in calcul, dupa ce stabilim tesatura si imprimeul.

Lungimea pantalonului trebuie sa cada pe al doilea siret al pantofului si sa nu formeze mai mult de o cuta in zona tivului. (usor sesizabila)

De ce? Din punct de vedere vizual, avantajeaza orice tip de constitutie. In ceea ce priveste croiala costumului, mentine linia corpului. Astfel, se va pastra eleganta pantalonului, dar va crea si vizibilitate pentru pantofii alesi.

lungimea corecta pantaloni barbati

ATENTIE! Daca lungimea pantalonului este mica, te vei simti foarte stanjenit cand te vei aseza la masa (avand mereu tendinta sa ii tragi in jos, pentru a-ti acoperi vizibilitatea pielii din jurul gleznei piciorului) iar daca sunt prea lungi, anulezi instant frumusetea pantofului (ochii privitorului vor fi indreptati catre cutele formate).

lungime lunga pantaloni barbati

 2. Pantaloni formali + loafers

      In cazul in care optezi pentru loafers, sugestia mea este ca pantalonul sa fie cu exact 2 cm mai scurt, mai precis pana la terminatia ousorului piciorului. Un alt reper de referinta, ar fi acela ca lungimea din spate a pantalonului sa atinga baza staifului.

pantaloni eleganti nunta seara

      SFAT: In cadrul evenimentelor formale, fie ca purtam pantof elegant sau loafers, trebuie sa purtam intotdeauna ciorap iar culoarea acestuia trebuie sa fie cat mai apropiata de cea a pantalonului. Coloristic vorbind, oferi continuitate liniei costumului, separandu-l astfel de pantof si vei crea acel contract placut vizual.

Nu iti sugerez sa optezi pe ciorap cu imprimeu sau in alta culoare, pentru ca vei anula imediat celelalte detalii vestimentare, intreaga atentie indreptandu-se spre nuanta ciorapului, iar daca vei alege sa mergi in piciorul gol vei da impresia ca nu iti pasa deloc de imaginea ta.

 3. Pantalonii smart casual

      Tinuta smart casual presupune sa te imbraci undeva la granita dintre casual si elegant. Este o denumire generica pentru hainele si incaltamintea care se poarta de barbatii aflati la serviciu, in anumite companii, precum si pentru tinutele obligatorii pentru evenimente cum ar fi: nuntile, conferintele de business, cinele și receptiile.

Lungimea corecta a pantalonului smart casual difera usor fata de cea a pantalonului formal. Pentru evenimentele de zi, optam pe un alt tip de incaltaminte (mocasin sau sneakers) iar pantalonii sunt confectionati din bumbac cu elastan sau din in.

Daca optezi pentru mocasin, lungimea corecta a pantalonului trebuie sa acopere ¾ din ousorul piciorului!

lungime pantaloni barbati mocasini

Daca optezi pentru sneakers, lungimea corecta trebuie sa fie pana in ousorul piciorului ( mai precis, cu 1 cm mai scurti fata de pantalonii combinati cu loufers).

De ce? Fiindca talpa sneakersilor este mult mai inalta, iar daca porti aceeasi lungime ca si pentru mocasin, vei observa ca lungimea pantalonului va cadea peste limba pantofului sport (ceea ce NU iti recomand).

 SFAT: Daca in cazul evenimentelor formale, ciorapul este obligatoriu, in cazul pantalonilor smart casual poti fi liberul arbitru.

- poti opta pe ciorap in aceeasi nuanta cu pantalonul;

- poti alege sa combini nuanta ciorapului cu accesoriile;

lungime pantaloni sneakersi adidasi

- poti opta pentru ciorapi scurti (atentie sa nu fie vizibili);

 - singura exceptie o reprezinta ciorapii albi (lungi sau scurti).

 4. Pantalonii business / office

      Pentru acest stil, m-am hotarat sa iti exemplific cazul meu personal. Fiind o persona cu o inaltime 1.80 cm, ma impart zilnic intre birou si intalniri. Aleg sa imi accesorizez pantalonii de la costum cu 3 modele de incaltaminte.

Daca optez pentru un pantof elegant, aplic principiul pantalonilor formali (sa cada pe al doilea siret, mai precis in cazul meu lungimea lor este de 96cm). Daca aleg sa port loufers, lungimea trebuie sa fie cu 2 cm mai mica (94 cm) iar daca optez pentru sneakersi, ii mai ajustez cu inca un cm (93cm).

Lungimea corecta a pantalonilor business / office trebuie sa fie in concordanta cu incaltamintea aleasa!

SFAT: Sugestia mea este sa incorporezi mereu ciorapi in tinutele business! Nuanta lui poate fi asociata accesoriilor (geanta, batista sau cravata) sau cat mai apoape de nuanta pantalonului.

Niciodata in piciorul gol sau cu sosete albe! In primul caz nu corespunde mediului business iar al doilea caz este adresat sporturilor de performanta.

Daca iti amintesti aceste reguli fundamentale, nu ai cum sa dai gres in definirea detaliilor legate de pantaloni.

Sper ca ti-au fost de folos informatiile pe care ti le-am oferit. Bman!

Citeste si:

CE CAMASA SA ALEGI DACA AI "BURTICA"

SOSETELE PENTRU BARBATI: CUM LE ALEGI SI CUM LE PORTI

GEACA SAU PALTON: CE ALEGI IN FUNCTIE DE OCAZIE?

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: Vlad Tofan

ALTE ARTICOLE