Ce camasa sa alegi daca ai

Ce camasa sa alegi daca ai "burtica"

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

     Stim cu totii ca traim intr-o societate in care totul se face in graba, iar mesele pe care le luam in pauzele de la serviciu constau deseori in alimente de tip fast food, astfel ca, cei mai multi dintre barbati ajung sa capete burtica, colacei si multe alte aspecte inestetice cauzate de grasimea excesiva.

Mai mult decat atat, "burtica" se poate forma si din cauza stresului care, din pacate, a pus stapanire pe majoritatea dintre noi. Cu toate acestea, nu trebuie sa fii descurajat. Poti sa arati extrem de bine, daca stii cum sa te imbraci corect. 

Camasa este indispensabila celor care isi petrec majoritatea timpului la birou, in delegatii de serviciu, intalniri importante sau celor care pur si simplu le place sa fie eleganti mai tot timpul. 

Asadar iti voi oferi cateva secrete care te vor ajuta sa iti alegi camasa corespunzatoare tipului tau de corp ascunzand surplusul de greutate.

CULOAREA

Pe timpul zilei iti sugerez sa optezi pe camasi cu tonuri solide si mai inchise la culoare (asta nu inseamna ca trebuie sa te imbraci in negru mereu).

Paleta de culori recomandata de mine este:

palate culori camasa barbati grasuti

Nu iti recomand culorile aprinse (deschise la culoare) pentru ca, in general,  te maresc vizual. ex: galben, mov deschis, verde deschis sau rosu.

culori care nu trebuie sa le poarte oamenii plinuti

Pe timpul serii, clasicele camasi albe sau negre raman principala optiune care te va avantaja; totusi daca te-ai plictisit de aceste culori, iti sugerez o noua culoare, bleu pal.

culoare camasa barbati de seara

Nu iti recomand urmatoarele culori: roz, portocaliu, galben sau lila.

palata culori care nu merge la barbatii grasuti

De ce? Evenimentele de seara sunt solicitante pentru majoritatea din punct de vedere fizic, ceea ce inseamna ca o nuanta deschisa la culoare nu te va avantaja din punct de vedere estetic, iar orice urma de transpiratie va tranforma culoarea de baza a camasii, intr-una transparenta.

IMPRIMEUL

Pe timpul zilei alege imprimeuri solide si neutre. Incearca sa eviti modelele precum: carouri stranse, dame mici sau dungi orizontale proeminente. Camasile cu modele indraznete si aglomerate, pot atrage atentia asupra siluetei tale si te pot face sa arati mai mare.

Camasi simple, casual in 6 tipuri de imprimeuri:

poplin oxford twill

 Sau imprimeurile in dungi verticale ori patratele mari cu scara

imprimeuri in dungi verticale

Nu iti recomand urmatoarele imprimeuri: carouri stranse, buline mari, imprimeuri aglomerate sau dungi orizontale.

carouri stranse imprimeuri aglomerate

Pe timpul serii opteaza pentru un imprimeu simplu, deorece camasa simpla este cea mai versatila si nu atrage mai deloc atentia asupra ta. 

 Camasa simpla din bumbac satinat, poplin sau gabardine

camasa din bumbac satinat

Nu iti recomand niciodata imprimeurile in dungi, buline sau carouri pentru evenimentele formale de seara (acestea fiind gandite indeosebi pentru evenimentele informale). 

imprimeuri in dungi buline carouri

STYLING-UL

Pe timpul zilei alege camasi simple, din bumbac, pe care le poti purta atat in pantaloni cat si peste. 

Recomandare articol: CAMASA - IN SAU PESTE PANTALONI? IATA CUM SI CAND SA O PORTI

Iti recomand ca lungimea camasii ce o porti peste blugi, sa fie in jurul bazei degetului mare.

lungime corecta camasa barbati

 

Opteaza atat pentru gulere simple, clasice sau semi spread cat si pentru cele button down (fiindca vor crea un echilibru intre facial si dimensiunea larga a gatului).

Camasa simpla cu guler button down

Camasa simpla cu guler button down

Camasa cu buzunare in zona pieptului si guler sustinut de nasturi ascunsi (under button-down) 

Vizual, prezenta buzunarelor si a gulerului lipit de zona gatului, iti va uniformiza dimensiunea camasii cu restul pieselor din tinuta.

Camasa cu buzunare in zona pieptului
Pe timpul serii iti sugerez sa optezi pentru gulere deschise (semi spread sau spread). Niciodata mai inguste de 6 cm, pentru ca iti vor scoate in evidenta rotunjimea fetei. Ideal ar fi sa porti un guler mai stramt, cu extremitatile ascutite. Asta va face ca fata sa para mai lunga.

lungimea gulerului de la camasa

Poti alege atat una cu nasturi la vedere, cat si una cu nasturi ascunsi (cu fenta).  

*Vezi mai jos recomandarea mea , camasa cu fenta.

camasa fenta

De ce cu nasturi ascunsi? Deoarece atunci cand te vei aseza pe scaun, nu vei mai fi jenat ca ti se va vedea "pielea" printre nasturi (astfel vei scapa de o situatie stanjenitoare cu care te confrunti).

Lungimea camasii de seara  trebuie sa acopere minim ¾ din fese. Astfel de fiecare data cand vei iesi la dans sau vei avea miscari bruste, camasa va ramane in pantaloni, evitand astfel o posibila situatie in care sa iasa la vedere detaliile lenjeriei intime.

lungimea camasii supraponderali

CROIALA

Unii au senzatia ca purtand camasi mulate ii vor face sa fie mai bine facuti si sunt sigur ca vezi si tu aceste exemple zilnic. Pe de altă parte, mai este o categorie de oameni care au impresia ca purtand camasi largi ii vor face mai slabi. Din contra, acestea te vor face sa arati si mai mare.

Secretul este sa cauti camasile ce nu sunt foarte largi, dar nici foarte mulate pe tine. Opteaza pe o croiala naturala (intre slim fit si clasic). Mai exact nici prea stramta (te va incomoda), insa nici prea larga (te va face mai ponderal).

SLIM (prea stramta)

camasi stramte barbati

POTRIVITA (pe corpul tau)

camasa potrivita pe corpul meu

CLASICA (prea larga)

camasa larga barbati burta

Asadar, daca esti o persoana cu o burta mai proeminenta si nu-ti place sa faci sport sau sa tii dieta alimentara, nu ar trebui decat sa urmezi cateva sfaturi de moda pentru a ascunde acel defect fizic care te supara.

Purtand camasi de dimensiuni , culori si imprimeuri  corecte, ascunderea grasimii inestetice de pe burta nu mai este o misiune imposibila!

Citeste si:

 CAMASA - IN SAU PESTE PANTALONI? IATA CUM SI CAND SA O PORTI

LUNGIMEA CORECTA A PANTALONILOR PENTRU BARBATI

CUM MA IMBRAC PENTRU UN INTERVIU DE ANGAJARE?

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: Vlad Tofan

ALTE ARTICOLE