Cum ma imbrac pentru un interviu de angajare?

Cum ma imbrac pentru un interviu de angajare?

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

     Dupa cum bine stim cu totii, fie ca suntem de acord sau nu, succesul “sta” in micile detalii care fac diferenta, iar felul in care ne imbracam la un interviu pentru angajare, are efect asupra rezultatelor intalnirii cu angajatorul.

Experienta interviului poate fi destul de traumatizanta pentru unii oameni, care se lasa coplesiti de emotii si nu reusesc sa isi puna in valoare adevaratale calitati. Un aspect placut influenteaza nivelul de incredere pe care o avem in noi insine. Ceea ce vedem in oglinda schimba modul in care ne percepem si pe cel in care oamenii din jur ne percep.

Imbraca-te sa te simti BINE

    Desi nu hainele il fac pe om, cred cu tarie ca felul cum te imbraci, iti afecteaza si modul in care te simti si iti influenteaza increderea in tine, in ambele sensuri: pozitiv sau negativ. Nu stiu daca ai observat ca atunci cand purtam hainele care ne-au adus cele mai multe complimente sau amintiri frumoase, parca ne simtim automat mai bine.

Asadar vreau sa iti prezint 3 idei de tinute cu care nu vei da gres niciodata, in care te vei simti increzator in tine si in propriile capacitati. Personal, m-as vedea imbracat aproape in fiecare tinuta propusa.

Deci, sa incepem:

3 tinute cu care nu poti da gres la interviu

     Potrivit specialistilor, felul in care arati, hainele si atitudinea spun extrem de multe lucruri despre tine inca dinainte sa inceapa dialogul. Asadar, pentru o prima impresie buna iti sugerez sa optezi pe tinuta eleganta. Din punctul meu de vedere, este cea mai impunatoare tinuta care iti reda increderea absoluta in fortele proprii.

Tinuta eleganta apartine stilului business formal si este formata indeosebi din costum (doua sau trei piese), camasa si incaltaminte de tip pantof elegant.

De ce sa optezi pentru business formal?

Simplu! Iti ofera confort si atitudine iar imaginea creata va fi una eleganta, organizata si atenta la detalii. In definitiv, orice om isi doreste sa angajeze pe cineva sigur pe el, care stie ce face.

tinuta business formal barbati

Cum purtam business formal?

Daca te decizi sa adopti acest stil, vreau sa stii ca tinuta trebuie sa fie compusa obligatoriu din costum (simplu sau in dungi subtiri-rare). Ca si rever, opteaza pe cel crestat sau ascutit. 

 

Daca esti un barbat minion (scund de inaltime), iti sugerez reverul ascutit (iti alungeste corpul) iar daca esti o un barbat inalt, alege-l pe cel crestat.

De retinut: Alege un costum cu inchidere intr-un singur nasture sau in doi nasturi.

         

Majoritatea interviurilor au loc in miezul zilei, asadar iti sugerez urmatoarea paleta de culori ale costumului.

   

                

Pentru camasa, iti sugerez sa mergi pe varianta clasica, una simpla (alba sau bleu deschis). Gulerul sa fie clasic sau semi spread iar manseta simpla sau dubla.

      

Vizavi de incaltamintea aleasa, poti purta doar pantofi eleganti, fara doar si poate.

Ca si recomandare iti prezint modelel derby (cu caramb deschis) sau oxford (cu caramb inchis).

 

                 

          

O rugaminte personala, ai grija ca nuanta pantofilor sa fie in contrast cu nuanta costumului si apropiata accesoriilor din tinuta.

Tinutele noastre sunt o forma de dialog cu un puternic impact social si profesional. Accesoriile pe care alegem sa le purtam asociate cu hainele purtate, au rolul lor in a comunica celor din jur lucruri esentiale despre noi.

Acestea pot fi: cravata, batista (asezata in stil president), geanta, ceasul, cureaua, inclusiv ciorapii, ochelarii sau acul de cravata.

Articol recomandat:  CRAVATA: ALEGEREA SI ASORTAREA CRAVATEI CU TINUTA.

Pielea din care este confectionata geanta, trebuie sa fie in concordanta cu nunta curelei de la ceas si a curelei de la pantaloni.

Nuanta ciorapului, trebuie sa fie cat mai apropiata de culoarea pantalonului!

Codul de imbracaminte corespunzator poate varia foarte mult în funcție de companie, industrie si locatie. Dacă firma la care ai aplicat pentru slujba este cunoscuta pentru stilul casual, opteaza pentru o tinuta in stilul business casual.

Tinuta business casual, este o tinuta informala, dar casual. Iti asigura confortul necesar si iti confera o imagine ingrijita.

Este compusa din costum, diferenta fata de business fomal este data de accesibilitatea imprimeului camasii, lipsa accesoriilor si inlocuirea pantofilor eleganti cu cei sport.

De ce sa optezi pentru business casual?

Dupa cum am specificat si mai sus, inseamna confort. Lipsa cravatei elegante si incorporarea in tinuta a unui pantof sport, iti confera comoditate si lejeritate.

Opteaza pentru aceasta tinuta atunci cand doresti sa transmiti ca detii controlul absolut sau ca ai o incredere de sine ridicata, deoarece in domeniul in care urmeaza sa activezi esti cel mai bun dintre toti.

Cum purtam business casual ?

Piesa de baza a acestui stil este reprezentata de costum, limitat insa la cateva palete de culori, cum ar fi: bleumarin, gri petrol si albastru.

         

In ceea ce priveste camasa, acum te poti indrepta si catre cea in dungi, asociata nuantei costumului. Pentru camasile simple alege culorile alb sau bleu. pentru cele in dungi fine (alba in dungi bleu sau albastre).

     

Accesoriile nu sunt specifice acestui stil, totusi poti integra un ceas (curea sport), o batista (asezata in model floare) si un ciorap lung subtire din bumbac mercerizat (mereu in nuanta pantalonului).

Incaltamintea acestui stil este un subiect sensibil pentru majoritatea persoanelor, tocmai de aceea vreau iti clarific de ce alegem pantoful sport.

Pantofii sport pot varia in culori, atat albi cat si cafenii, verde pal sau chiar bordo pentru costumele bleumarin si negri sau bleumarin pentru costumele gri.

Important de retinut este faptul ca nuanta pantofilor sport NU trebuie sa fie aceeasi cu nuanta tesaturii costumului!

 Un alt aspect primordial de luat in considerare: culoarea lor poate fi asociata cu batista aleasa, nicidecum cu nuanta costumului.

      

Timiditatea nu este o trasatura de care sa te rusinezi. In anumite situatii, fiecare dintre noi este timid, numai ca unii reusesc sa ascunda mai bine acest lucru. Asta-i tot. 

De ce am adus in discutie acest subiect? Ultima tinuta recomandata - smart casual -  este definita SIGURANTEI si este cea mai folosita de catre barbati.

De ce sa optezi pentru smart casual?

Piesele din care este compus acest stil pot fi usor integrate si in alte tinute iar bugetul alocat unei astfel de tinute, este unul infim. Este cea mai “safe” varianta de tinuta care te va ajuta sa conturezi o prima impresie  buna in fata angajatorului.

Cum purtam smart casual ?

Pantaloni + camasa + sacou / vesta eleganta + incaltaminte eleganta sau sport.

Sa incepem cu sacoul, care poate fi uni, in dungi fine, chiar in carouri rare sau cel la doua randuri de nasturi. Opteaza pentru urmatoarele culori: bleumarin, gri sau crem.

          

 Camasa trebuie neaparat sa fie din bumbac, cu imprimeu uni sau in dungi, in culorile alb sau bleu. Manseta camasii sa fie una simpla iar ca si guler, iti sugerez sa te indrepti spre cel spread.

  

Pantalonii pot fi simpli sau un dungi. Ca si material, propun sa fie din stofa, bumbac sau elastan (chinos). Culori recomandate: bleumarin, gri, maro, crem.

                

SUGESTIE: Pe langa pantalonii mentionati mai sus, in acest tip de tinuta putem intregra blugii. Eu recomand blugii simpli, inchisi la culoare. Din punct de vedere al imprimeului, nu te indrepta niciodata spre cei pictati sau rupti. Opteaza pe o pereche de blugi cu o croiala slim, clasica, naturala sau relaxata.

Incaltamintea este variata, putem asocia pantofi eleganti, sport chiar si loufersi din piele naturala sau intoarsa.

        

In incheiere, ceea ce alegi sa porti comunica multe despre cine esti și cum te vezi tu in oglinda.. Deci, imbraca-te corect la interviul de angajare, ai grija de aspectul tau și alege cu atenție ceea ce urmeaza sa porti, pentru a face o prima impresie extraordinara.


Nu exista o anumita retata a succesului, insa iti poti crea mereu una personala in care sa adaugi intotdeauna decenta, profesionalism si intuitie.

 Citeste si:

GHID COMPLET PENTRU BARBATI: CUM NE IMBRACAM CAND SUNTEM INVITATI LA O NUNTA

CAMASA - IN SAU PESTE PANTALONI? IATA CUM SI CAND SA O PORTI

POVESTEA PACHETULUI CADOU BMAN

 

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: Vlad Tofan

ALTE ARTICOLE