Sosetele pentru barbati: cum le alegi si cum le porti

Sosetele pentru barbati: cum le alegi si cum le porti

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

      Acum multi ani, sosetele au aparut din nevoia oamenilor de a-si incalzi picioarele si au ramas in acest stadiu, de articol vestimentar purtat strict pentru utilitatea lui, pana la un punct.

In timp, moda a inceput sa se impuna tot mai mult iar banalele sosete au incetat sa mai fie doar functionale. Este o vorba in fashion: "Un barbat stilat se cunoaste dupa sosetele pe care le poarta!" si chiar daca multi dintre noi nu le acordam o atentie sporita, daca nu sunt bine alese, sosetele pot ruina complet un outfit.

      Pentru a te ajuta sa eviti situatiile neplacute si sa nu mai atragi priviri dezaprobatoare ale cunoscatorilor, am conceput in randurile urmatoare o serie de criterii in functie de care trebuie alese sosetele corespunzatoare. 

Ca sa fie totul foarte clar si limpede pentru tine, vom structura acest articol in 2 parti: ASA DA si ASA NU -  cu recomandarile si explicatiile aferente fiecareie.

ASA DA ✔️

      1. Alege sosete inchise la culoare, intr-o nuanta cat mai apropiata pantalonului, indiferent de modelul de pantof ales!

De ce? Ofera continuitate tinutei si obtii astfel un contrast vizual placut intre culoarea pantofilor si restul obiectelor vestimentare.

cum purtam sosetele barbatesti

      2. Alege sosete cu imprimeu

Poti opta pentru sosetele cu imprimeu, dar trebuie sa tii cont de urmatoarele conditii: baza sosetei trebuie sa fie corespunzator nuantei pantalonului iar imprimeul trebuie asortat cu o piesa din tinuta!

De ce? Culoarea de baza pastreaza continuitatea tinutei iar imprimeul asortat la un accesoriu ofera o cromatica placuta vizual.

sosete barbati cu imprimeu

cum sa ma imbrac barbat

     3. Adauga o pata de culoare in tinuta ta

O pereche de sosete colorate va transforma intreg outfitul intr-o alegere elaborata. Iti sugerez urmatoarea paleta de culori: mov, burgundy si verde inchis;

sosete barbati culori

De retinut: Din punct de vedere stilistic, trebuie sa faci o schimbare in tinuta ta! 

De ce? Deoarece iti doresti ca piesa de rezistenta a tinutei sa fie ciorapul! Aceasta trebuie sa fie in contrast cu pantalonul si pantoful, dar evidentiata prin asocierea accesoriului din zona pieptului.

Exemplu: In poza de mai jos am optat pentru pantofi bleumarin, iar nuanta sosetelor am asortat-o cu batista, cravata si puloverul.

sosete asortate barbati

ASA NU 

     1. Nu asorta NICIODATA nuanta sosetelor cu cea a incaltamintei!

De ce? Anulezi instant modelul pantofului. Trebuie sa-ti asortezi sosetele cu pantalonii, nu cu pantofii. Pe cat posibil, incearca sa ai sosete in aceeasi culoare cu pantalonii sau intr-o nuanta similara. In felul acesta silueta iti va fi conturata mai bine si nu va exista o terminare brusca a picioarelor tale.

greseli vestimentare barbati

     2. Renunta la sosetele deschise la culoare

Incearca sa nu iti mai achizitionezi sosete care ies mult in evidenta. Este un sfat personal, nu este neaparat o regula pe care ti-o impun, doar ca astfel anulezi toate piesele de baza ale tinutei si indrepti privirile catre culoarea sosetelor.

nu purta sosete albe

     3. Nu purta sosete albe 

Nimic mai lipsit de eleganta decat un barbat imbracat la costum, fie el office sau de ocazie, care se aseaza pe scaun si, in momentul in care pantalonul se ridica, ies la iveala niste superbi ciorapi albi! Orice barbat trebuie sa stie si sa tina minte ca sosetele albe sunt pentru activitati sportive. 

sfaturi vestimentare barbati haine moda

Ciorapii sunt accesoriile de baza din garderoba unui barbat. Oricat de nesemnificativ ar parea, acest accesoriu completeaza o tinuta, la fel ca si cureaua, portofelul, ceasul sau cravata. 

Informatiile de mai sus apar in newsletterul saptamanal pe care-l trimit abonatilor din BMAN CLUB. Daca vrei sa primesti informatii valoroase si educative direct pe email, te invit să te abonezi mai jos.

 Descopera toate produsele pe Bman!

Citeste si:

GEACA SAU PALTON: CE ALEGI IN FUNCTIE DE OCAZIE?

LUNGIMEA CORECTA A PANTALONILOR PENTRU BARBATI

CUM MA IMBRAC PENTRU UN INTERVIU DE ANGAJARE?

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: Vlad Tofan

ALTE ARTICOLE