Moda ecologica: Cum sa te imbraci elegant, dar sustenabil

Moda ecologica: Cum sa te imbraci elegant, dar sustenabil

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Sa te imbraci elegant este un atu pentru fiecare context in care trebuie sa te prezinti. Sa ai un stil vestimentar de asa natura nu reprezinta o problema, credem ca este un lucru pozitiv sa fii mandru de aspectul tau si sa te simti bine in pielea ta. Acestea fiind spuse, ar fi iresponsabil sa ignoram totusi problemele cu care ne confruntam si care ne vor impacta viitorul.

Cu fiecare an care trece, devine din ce in ce mai evident faptul ca industria modei este unul dintre cei mai mari infractori atunci cand vine vorba de daunarea planetei și de accelerarea schimbarilor climatice. Fabricile de imbracaminte pompeaza gaze și substante chimice toxice, fast fashion incurajeaza consumul de articole de unica folosinta, iar materialele sintetice se acumuleaza in depozitele de deșeuri sau, mai rau, ajung in ocean.

Toate acestea inseamna ca trebuie sa nu va mai imbracati așa cum va place? Nu. Dar inseamna ca ar trebui sa va ganditi sa faceti unele schimbari in modul in care „consumati” imbracamintea daca doriti sa va reduceti impactul asupra mediului și sa va culcati cu conștiinta impacata. Iata cateva sfaturi cheie pentru a va ajuta sa ramaneti elegant fara a distruge planeta in acest proces.

 

  1.       Atentia si repararea

Regula numarul unu atunci cand vine vorba de a va imbraca mai durabil este sa aveti grija de hainele dumneavoastra. Acest lucru inseamna sa le spalati doar atunci cand este nevoie, sa o faceti dupa recomandarile de pe eticheta, la o temperatura scazuta și sa le depozitati in mod corespunzator, in loc sa le aruncati pur și simplu intr-un teanc nearanjat.

Atunci cand hainele dumneavoastra sufera un accident sau au semne evidente ca au fost purtate, nu alergati imediat sa cumparati un inlocuitor. In schimb, intrebati-va "se poate repara?". Și daca raspunsul este da, duceti-le la croitorul local pentru o reparatie, astfel incat sa le puteti purta in continuare.

 

  1.       Articole versatile

Atunci cand cumparati haine, nu cumparati piese despre care știti ca vor merge doar la una sau doua tinute. Acesta este un bilet cu dus-intors spre supraconsum. Un mod mai bun de a face cumparaturi este sa optati intotdeauna pentru cea mai versatila piesa de imbracaminte. Veti obtine mult mai multa uzura de pe urma unui obiect pe care il puteti asorta cu orice și cu orice decat de pe urma unui obiect mai ezoteric și mai in tendinte. Pe site-ul nostru regasiti o multitudine de articole vestimentare simple, dar elegante, care sa va ajute sa va formati o garderoba capsula.

  1.       Calitate peste cantitate

Deci, ce ar trebui sa cumparati in schimb? Intotdeauna va recomandam sa cheltuiti putin mai mult pentru a obtine un articol de imbracaminte de calitate mai buna, atunci cand este posibil. Da, cheltuiala initiala este mai mare, dar acest lucru se va amortiza pe termen lung, deoarece este mai probabil sa dureze mult timp. Cumparati corect și nu exista niciun motiv pentru care o piesa buna de imbracaminte exterioara sau de tricotaj sa nu va poata dura o viata intreaga.

Articolele BMan sunt realizate din materiale calitative si durabile, iar ceea ce ne recomanda este nu doar experienta noastra indelungata pe piata, ci si clientii nostri, care se declara intotdeauna a fi multumiti nu doar de aspectul articolelor vestimentare, ci si de calitatea acestora. Materialele din care sunt fabricate produsele noastre asigura ca vor supravietui in lupta contra timpului.

  1.     Nu actionati impulsiv

Ganditi-va inainte de a cumpara. Daca va doriti un articol de imbracaminte, intrebati-va cand il veti purta, cum se potrivește in garderoba dvs. preexistenta și daca este posibil sa il mai purtati in cativa ani. Daca raspunsul este nu, puteti sa nu-l adaugati in cos sau sa-l lasati pe umeras.

La BMan suntem constienti de importanta mediului inconjurator si de metodele pe care trebuie sa le adoptam pentru a contribui cu aportul nostru si a minimiza din impactul nociv asupra planetei. Produsele noastre sunt durabile si calitative, iar clientii nostri se pot bucura o perioada indelungata de timp, astfel incat sa reducem din efectul de fast-fashion. 

Citeste si:

CULORILE ANULUI 2023

TIPURI DE INCALTAMINTE DE PURTAT IN 2023

TRENDURI VESTIMENTARE PENTRU BARBATI IN 2023

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: Digital news

ALTE ARTICOLE