Cum sa asortezi culorile pentru un outfit reusit

Cum sa asortezi culorile pentru un outfit reusit

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Pentru a putea intelege pe deplin stilul vestimentar masculin, este necesar sa intelegi si cum functioneaza asortarea culorilor. In functie de locatie sau natura evenimentului la care te afli, culorile incluse in outfit-ul tau iti pot transforma tinuta intr-una exemplara sau dezastruoasa. Crezi ca esti maestru in asocierea nuantelor sau simti ca mai ai de invatat? Indiferent de situatie, noi suntem hotarati sa iti oferim cateva sfaturi, pentru a afla cum sa asortezi culorile pentru un outfit reusit.

Intelege spectrul culorilor

Inainte de a incepe sa creezi combinatii traznite, este important sa observi si sa intelegi spectrul culorilor, format din culori primare (rosu, galben, albastru) si culori secundare (verde, violet si oranj). De aici te poti juca in continuare cu:

  •         culori complementare - culori opuse in spectru
  •         culori triadice - culori echidistante in spectru
  •         culori analog – trei culori vecine (exemplu: galben-portocaliu, portocaliu si rosu-portocaliu)

Opteaza pentru culori neutre

De cele mai multe ori, culorile neutre sunt cele cu ajutorul carora nu dai gres atunci cand incerci sa iti compui o tinuta. Da, vorbim despre acele tinute care se potrivesc intotdeauna si nu se demodeaza in timp. Cu siguranta poti forma cateva astfel de combinatii chiar cu piesele pe care le detii deja in garderoba ta. Pastreaza-le in minte pentru zilele in care esti lipsit de inspiratie sau esti in criza de timp.

Evita sa porti aceeasi culoare

Evita sa alegi un outfit format din trei piese in aceeasi nuanta. Fireste, o tinuta all black va avea intotdeauna farmecul sau, dar un outfit in acelasi ton de maro sau rosu s-ar putea sa nu aiba efectul scontat. Sugestia noastra este sa spargi un astfel de bloc de culoare cu o nuanta diametral opusa, pentru a forma un contrast placut din punct de vedere vizual.

Contrastul este raspunsul castigator

Ca tot vorbeam despre contrast...Una dintre cele mai sigure modalitati de a-ti compune o tinuta din punct de vedere al culorilor, este sa creezi contraste. De exemplu, poti alege sa porti o pereche de pantaloni negri, alaturi de un tricou alb si incaltari in aceeasi nuanta sau impreuna cu o camasa alba si pantofi tot negri. In aceste cazuri este vorba despre spargerea unor blocuri de culoare, cu ajutorul unei piese contrastante.

Evita nuantele apropiate de culoarea pielii tale

Pielea ta poate avea subton roz sau subton galben. In functie de acest aspect, iti recomandam sa eviti piesele vestimentare in nuante apropiate de culoarea pielii tale. De exemplu, un tricou bej sau roz pal iti poate face un deserviciu, oferindu-ti un aspect palid si tern.

Indiferent de alegerile pe care le faci in materie de culori, articolele vestimentare pe care alegi sa le porti trebuie sa te reprezinte si sa se aseze intr-un mod armonios pe corpul tau. In cazul in care nu esti sigur, opteaza pentru culori simple si creeaza cu acestea tinute safe. Vei observa cum, odata cu trecerea timpului, vei capata mai multa incredere in abilitatile tale stilistice si vei indrazni sa incerci combinatii noi. Intra pe site-ul BMan, da un scroll prin magazinul nostru si alege-ti preferatele!

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: DigitalPoint

ALTE ARTICOLE