Denim, pentru barbatul cu stil

Denim, pentru barbatul cu stil

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Denimul este un material utilizat pe intreg globul, pentru fabricarea de jeans, jachete, camasi si nu numai. L-ai observat in filme, la personajele iconice, l-ai vazut in vechile fotografii ale parintilor tai sau l-ai admirat la cineva care a trecut pe langa tine, ieri, pe strada. Denimul poate compune acea piesa statement din tinuta ta, daca stii sa il asortezi ca la carte. Bman a selectat cateva informatii utile cu si despre denimul pentru barbati.

 

O scurta calatorie in timp

Denumirea materialului denim este chiar mai veche decat ai crede, provenind din Franta, orasul Nimes, secolul 16, materialul fiind cunoscut pe atunci ca serge de Nimes. Termenul blue-jeans reprezinta traducerea din franceza a bleu de Genes, fiind o tesatura dintr-o combinatie de bumbac si lana. Ceva mai tarziu, in 1873, evreul Loeb Strauss, cunoscut in prezent ca Levi Strauss, a revolutionat industria articolelor vestimentare, creand prima pereche de pantaloni din denim.

Desi initial a intrat pe piata ca material destinat confectionarii hainelor muncitorilor, pentru rezistenta, in functie de perioada, denimul a fost adoptat de diverse clase sociale si a capatat numeroase intrebuintari. In epoca anilor 30 a devenit parte a stilului western, anii 60 l-au integrat in stilul hippy, iar incepand cu anii 70, si-a pus amprenta la nivel mondial.

Ladies and gents, the denim!

Impactul jeansilor s-a datorat si promovarii pe care vedetele au facut-o de-a lungul vremii, fiecare epoca avand starurile ei, imagini ale denimului. Perioada cowboy i-a surprins pe John Wayne sau Gary Cooper, anii 50 au venit cu James Dean, Marlon Brando si chiar Elvis Presley. Ceva mai tarziu au aparut anii 80 cu blugii de designer si 90 cu stilul hip-hop, care au schimbat extrem de mult aspectul blugilor.

It´s all about the blue-jeans

In prezent, blugii reprezinta cea mai raspandita forma sub care poate fi intalnit denimul. De-a lungul vremii, acestia au capatat noi forme si caracteristici. Talia poate fi joasa, medie sau inalta, croiala clasica, larga, fit sau slim-fit. Culoarea poate varia de la albastru deschis pana la bleumarin sau indigo. Pot fi alegerea ideala pentru o tinuta casual, de zi cu zi, sau integrati intr-o tinuta ceva mai eleganta, asortati cu o camasa si pantofi Oxford.

Ai mare grija atunci cand decizi sa achizitionezi o pereche noua de jeans. Fii atent la inaltimea si greutatea ta, la culoarea si modelul blugilor. O pereche mult prea lunga te va face sa pari scund. Daca ai ceva mai multe kilograme, vei observa ca o culoare mai inchisa iti va schimba complet aspectul.

You can leave your shirt on

Fie ca te gandesti la stilul lui Bob Marley sau cel al lui James Dean, camasa din denim nu se va demoda niciodata. Purtata ca atare sau cu un tricou crew neck, alb, o camasa din denim iti va asigura intotdeauna un look fresh si casual.

Rock that jacket

Dupa aproape un deceniu de la aparitia blugilor, s-a nascut intr-un final si atat de des intalnita jacheta din denim. Exista atat de multe optiuni, incat nu stii inspre care sa te indrepti mai intai. Scurta sau lunga, fit sau baggy, de culoare inchisa sau prespalata, jacheta din denim a devenit piesa vestimentara favorita pentru primavara-toamna. Asorteaz-o cu pantaloni chinos si incaltari sport, pentru un all day look perfect.

Indiferent de articolul vestimentar la care te gandesti, denimul il poate transforma intr-un adevarat accesoriu, demn de un barbat cu stil.

Sfatul Bman: daca pana acum nu te-a impresionat denimul, incearca piese statement, pe care le poti introduce usor in extrem de multe tinute si lasa-te vrajit de acest material extrem de versatil.

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: DigitalPoint

ALTE ARTICOLE