Îndrazneste, poarta papion!

Îndrazneste, poarta papion!

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Ne dorim sa stabilim un aspect important inca de la bun inceput, si anume ca papioanele sunt cool, fara discutie. James Bond, Don Corleone, Mr Gatsby, sunt cateva dintre personajele iconice de film, a caror imagine ti-a ramas intiparita in minte, alaturi de un papion barbati.

Papionul isi are originia in Croatia secolului 17, cand mercenarii isi legau in jurul gatului o esarfa care sa le tina gulerul camasii in loc. Mai tarziu, in secolul 18 a fost adoptat de aristocratii francezi. Exista papioane clasice, pe care trebuie sa le formezi singur, sau papioane deja formate, care trebuie doar ajustate in jurul gulerului camasii tale. 

Care a fost ultima ocazie cand ai purtat papion? Daca ideea de a-l purta te sperie, lasa-ne sa te ajutam cu cateva tips and tricks.

Papionul poate lua mai multe forme

Butterfly(cel clasic), narrow(ingust), sau diamond(diamant, cu capete ascutite). Alege forma cea mai potrivita fetei tale. Daca porti un papion mic, fata ta va parea mai mare decat este, lucru pe care nu ti-l doresti. Bineinteles, este valabil si reversul medaliei, un papion prea mare va da senzatia unui chip mic.

Fitting

Desi este un accesoriu pretentios, papionul nu trebuie sa arate de parca ar fi in plus. Ai grija sa nu il strangi prea tare, pentru a nu arata chinuit. La fel, nu il lasa nici prea larg, pentru a evita un aspect neglijent.

Poarta papionul pe sub gulerul camasii si nu te afisa niciodata in public cu el desfacut!

Evita asorteul

Daca nu esti la o nunta sau un eveniment al carui dress code impune sa ai piese asortate, este mai intelept sa nu alegi un papion si o batista cu acelasi imprimeu. Daca esti fan print-uri, alege doar un accesoriu care sa iasa in evidenta, si adopta o nota simpla pentru restul tinutei. Less is more!

Materialul este important

Matasea, satinul sau catifeaua sunt singurele optiuni pe care ar trebui sa le iei in calcul, daca participi la un eveniment formal. Ai grija si la tipul de camasa pe care il alegi. Un papion dintr-un material pretios cere o camasa dintr-o tesatura la fel de calitativa. Pentru evenimente mai putin formale poti opta pentru un papion din lana, bumbac sau de ce nu, chiar lemn. Ai grija la combinatiile de culori si texturi, pentru a evita un look nereusit.

Cand poti purta un papion?

Desi papionul pare ca a fost conceput pentru a merge mana in mana cu vestimentatia formala, te asiguram ca il poti purta si in alte circumstante. O tinuta casual poate imbratisa cu succes un papion, cat timp asortarea este facuta ca la carte. De exemplu, o camasa roz pal, fara pretentii, poate arata de 10 ori mai bine daca este accesorizata cu un papion albastru cu print.

Accesorizeaza tinuta cu incredere

Indiferent de ocazie, tine minte ca nu este suficient doar sa arati impecabil si sa fii bine accesorizat. Accesorizeaza-ti tinuta cu o atitudine increzatoare si vei dobandi un aspect de invidiat. Ti se pare ca Ryan Gosling poarta papion fara sa aiba incredere in alegerea facuta? Asa credem si noi.

Nu doar vedetele pot obtine un look de succes care sa includa un papion. Purtarea unui papion demonstreaza ca ai incredere in alegerile facute si nu te temi sa iesi in evidenta din multime. Inseamna ca esti dispus sa faci orice pentru a obtine look-ul perfect, acela al unui gentleman adevarat.

 Citeste si:

ALEGEREA CAMASII PERFECTE - DUPA CE MA GHIDEZ?

TOP 10 MODELE DE PANTOFI DE VARA DESPRE CARE TREBUIE SA STII

GHIDUL TAU PENTRU ACCESORII BARBATESTI

DISTRIBUIE POVESTEA NOASTRA PRIETENILOR TAI

Articol scris de: DigitalPoint

ALTE ARTICOLE